M. P. u Akademska četvrt

Riječki studenti u problemu: Za jedan krevet u domu se „bore“ dva studenta

Prijavljeno je više od dvije tisuće studenata.

28. srpnja 2023 11:53
Studentski dom u Rijeci - 5

Studentski dom u Rijeci - 5 Foto: MojFaks

Završen je natječaj za subvencionirani smještaj u studentskim domovima, a u Rijeci se prijavilo više od dvije tisuće studenata.

Naime, Ministarstvo znanosti i obrazovanja je dodijelilo 1250 subvencioniranih mjesta u domovima u sklopu Studentskog centra , a prema svemu sudeći za jedan krevet se bori gotovo dva studenta. Zbog prevelikog broja prijavljenih, ravnatelj Studentskog centra Goran Manestar, najavljuje da će ustanova raspisati još jedan natječaj.

Spomenuti natječaj neće biti iste vrste kao prethodni, biti će namijenjen subvencioniranju stanovanja kod privatnih stanodavaca i to za 300 studenata. Do sada je dodijeljeno 1250 subvencioniranih mjesta u domovima na subvencioniranom stanovanju, a tu je i 40 mjesta za one koji će pravo ostvariti putem odluke Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Osim toga, osigurano je i 25 mjesta u Učeničkom domu Lovran. Subvencija koju plaća Ministarstvo, za smještaj u studentskom i učeničkom domu iznosi 26 eura i 54 centu po studentu mjesečno, a kod privatnog stanodavca 60 eura po studentu mjesečno, stoji na novilist.hr

 

Još vijesti