M. P. u Akademska četvrt

[ANKETA] Online ili nastava uživo? Za neke je online nastava bila užitak, a drugima je predstavljala noćnu moru

Pokrenuta je i peticija

17. veljače 2023 15:42
Online nastava

Online nastava Foto: August de Richelieu/Pexels

Glasine su službeno potvrđene, Filozofski fakultet prelazi na online nastavu, a većina studenata izrazila je nezadovoljstvo po pitanju te odluke.

Razlog prelaska na online nastavu jest obnova pročelja zgrade, a prema procjenama nastava na daljinu trajat će otprilike tri mjeseca. Kako smo već pisali, Filozofski fakultet dobio je sredstva Fonda solidarnosti Europske Unije, a radovi su krenuli tek prije tri tjedna.

Pokrenuta je i peticija protiv online nastave na Filozofskom fakultetu u kojoj studenti navode razloge zbog kojih nisu zadovoljni s donesenom odlukom. Mnogi studenti su u nedoumici zbog smještaja u studentskom domu i nadaju se pozitivnom ishodu ove situacije.

Jedno od rješenja  koje predlažu studenti jest pronalazak adekvatnih prostorija gdje će se nastava moći održavati uživo. Filozofski nije jedini fakultet na području Zagreba koji obnavlja svoju zgradu, a drugi fakulteti na vrijeme su organizirali zamjenski prostor za svoje studente.

Anketa

KOJI OBLIK NASTAVE PREFERIRATE?

Ukupno glasova:

Pravi primjer pravodobne reakcije jest Fakultet političkih znanosti koji je smjestio svoje studente u prostor Importanne Gallerije, nekadašnje prostorije VERN-a. Studenti tog fakulteta zadovoljni su ishodom, a obnova zgrade fakulteta potrajat će otprilike dvije godine.

Zbog novonastale odluke ovog fakulteta, opet se provlači pitanje: „Online ili nastava uživo?“, za neke je online nastava bila užitak , ali drugima je to predstavljalo noćnu moru. U nečemu se svi slažu, negativna strana takvog oblika nastave je gubitak koncentracije i nedostatak kvalitetne interakcije studenata s profesorima.

Bilo kako bilo, studenti Filozofskog fakulteta ustrajni su u svojoj odluci jer im povratak na online nastavu nije izbor, a situacija je nažalost i dalje neizvjesna.

Još vijesti