L.B. u Karijera

19-godišnji student Ivan ima najjači stisak ruke na svijetu: Može drobiti cigle i sve kosti šake

Ivan Ćuk mladić je koji se može pohvaliti neobično jakim šakama.

21. srpnja 2022 12:09
19-godišnjak najjačeg stiska na svijetu...

19-godišnjak najjačeg stiska na svijetu... Foto: screenshot via YouTube@LarryWheels

Njegove snimke postale su popularne na društvenim mrežama, a za oko je zapeo i slavnom bodybuilderu Larryju Wheelsu.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja [FOTO] Studentica farmacije rastura u bodybuildingu: Mlada Splićanka već je dvostruka svjetska prvakinja

Bodybuilding podrazumijeva testiranje vlastitih granica izdržljivosti i snage, ali i samodiscipline koja je potrebna da se u ovom sportu ostvare dobri rezultati. Već smo nekoliko puta pisali o izvanrednim mladim osobama koje su k tome i studenti, a koje na ovaj način oblikuju svoje tijelo, prakticirajući strogi režim prehrane, vježbanja i natjecanja.

Izazvao interes najjačih

No, samo rijetki završit će u samom vrhu. Upravo je takav Ivan Ćuk, 19-godišnjak iz Srbije koji se najvjerojatnije može pohvaliti najjačim stiskom ruke na cijelome svijetu.

O tome koliko je snažan svjedoči i činjenica da je izazvao interes jednog od najsnažnijih bodybuildera na svijetu – Larryja Wheelsa koji je nedavno sa svojom partnericom posjetio Beograd i snimio vlog s mladim Ćukom.

Zatvorio je i onu snage 4, koju mnogi bodybuilderi ne mogu ni pomaknuti... Zatvorio je i onu snage 4, koju mnogi bodybuilderi ne mogu ni pomaknuti... Foto: screenshot via YouTube@LarryWheels

Kako kaže Ćuk, trenira na opruzi za šaku još od 2019. godine, no isprva nije trenirao dovoljno često. Sada kaže da trenira tri do četiri puta tjedno, zbog čega rezultati ne izostaju.

Igra košarku, šah i video-igre

"Često sam u teretani gdje radim na zgibovima, ali na oprugama radim samo jednom ili dvaput tjedno. Nekad napravim pauzu od tri ili četiri tjedna. Ponavljam na istoj opruzi nekoliko puta, a između pauziram. Student sam, ne koristim ruke ni za šta drugo, osim što treniram i igram košarku", rekao je Ćuk.

Dodaje da je oduvijek imao ogromne šake pa se zbog toga odlučio posvetiti ovom neobičnom hobiju, zahvaljujući kojemu je postao svjetski poznat.

"Uglavnom treniram, igram šah i igram video-igre. Uvijek sam imao jake ruke za moju visinu i veličinu, tako da sam se odlučio posvetiti oprugama. Htio sam zatvoriti one s nivoa 3.5 i 4", pojašnjava Ivan.

Sve do tog nivoa mogao je "zatvoriti" bez ikakvog problema, no za ovu razine 3 morao je pokušavati i vježbati sedam mjeseci. Tek kad se posvetio treniranju nekoliko puta tjedno, uspio je za samo dva mjeseca zatvoriti oprugu snage 3,5, a ovu jačine 4, za koju mnogi tvrde da ju je nemoguće zatvoriti do kraja, prvi je put "pobijedio" u video koji je snimio s Larryjem.

Prema nekim tumačenjima, osobe koje imaju snage kompletno stisnuti ovu oprugu te ju "zatvoriti" do kraja, bez problema mogu slomiti sve kosti ljudske šake kao i smrviti ciglu.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja Znate li što je bikini fitness? Studentica Ema je državna viceprvakinja u sportu koji cijeni ljepotu i mišiće

Njegovim uspjehom zadivljeni su mnogi koji su vidjeli ovaj video, a neki od komentatora tvrde da je oprugu broj 4 nemoguće zatvoriti stoga su Ivana proglasili super-junakom nevjerojatne moći.

Još vijesti