M. P. u Karijera

Ima diplomu s FER-a i Medicine, a sada je osvojio zlatnu medalju na prestižnom natjecanju

Andrija Miličević radi kao asistent na Zavodu za osnove elektrotehnike i električka mjerenja.

7. lipnja 2023 14:13
Andrija Miličević, mag. ing.

Andrija Miličević, mag. ing. Foto: FER/Facebook

Andrija Miličević, bivši student FER-a, osvojio je zlatnu medalju na prestižnom natjecanju koje je organizirano od strane Kagglea – najveće zajednice podatkovnih znanstvenika na svijetu iza koje stoji Google.

Spomenuta platforma je pokrenuta 2010. godine, a sve to u cilju okupljanja inženjera, studenata, kompanija i svih onih koje zanima strojno učenje. Danas broji preko 10 milijuna registriranih članova, omogućava dijeljenje znanja u području umjetne inteligencije i podatkovnih znanosti.

Na ovogodišnje natjecanje prijavilo se čak 812 timova znanstvenika i inženjera iz cijeloga svijeta, a cilj je bio pomoći znanstvenicima koji rade u IceCube Neutrino Observatoryju da dobiju bolji uvid u ponašanje zvijezda, gamma zračenja i crnih rupa.

Andrija Miličević je ispunio uvjete za dodjelu titule Kaggle Grandmaster u kategoriji natjecanja iz umjetne inteligencije ukupno osvojivši 5 zlatnih medalja. Trenutno zauzima visoko 48. mjesto na sveukupnoj rang ljestvici od preko 200 000 aktivnih natjecatelja na samoj platformi, čime se svrstao u 1 posto svih natjecatelja.

Osim toga, radi kao asistent na Zavodu za osnove elektrotehnike i električka mjerenja, a ima diplomu s čak dva fakulteta – FER-a i Medicine, stoji na fer.unizg.hr.

Još vijesti