Rad na Work&Travel programu

Mnogi studenti, ili oni koji to nisu, ljeto rezerviraju za sezonske poslove. U Hrvatskoj se nudi zaista široki izbor poslova koji se mogu obavljati tijekom turističke sezone, ali ne rade svi samo na hrvatskoj obali tijekom ljeta!

Naime, mnogi se odluče na Work&Travel program koji je studentima već dobro poznat, a odvija se u Americi. Studenti tamo odlaze tijekom ljeta odraditi sezonu, a usputno i proputovati SAD uzduž i poprijeko! Radi se o jedinstvenoj prilici s obzirom na to da se u SAD-u može više zaraditi, a ujedno i proputovati zapad svijeta.

@zorica.barth Što mislite isplati li se? #workandtravel #amerika #posao #fyp #foryou #hrvatska #balkan #j1 #usa ♬ Barbie World (with Aqua) [From Barbie The Album] [Extended] - Nicki Minaj & Ice Spice & Aqua

Jedna od djevojaka koja se trenutno nalazi na Work&Travel projektu za svoj TikTok profil snimila je koliko zarađuje na tjednoj razini u Americi, s time da trenutno radi na dva različita posla. Naime, na prvom poslu gdje radi kao server, a s kojim nije posve zadovoljna, tjedno odradi otprilike 20 sati. Za taj fond sati na prvom poslu je zaradila 350 dolara, a na drugom poslu gdje radi u kuhinji, i gdje tjedno odrađuje 56 sati, dobiva plaću u iznosu od 1.100 dolara.

1.450 dolara tjedno

Iako je nekoliko puta naglasila da nije zadovoljna poslodavcem na prvom poslu, te da tamo ne dobiva veliku napojnicu, napominje kako je zahvalna što uopće radi jer je svjesna da mnogi na Work&Travel projektu ne uspiju pronaći i drugi posao kako bi dodatno zaradili. Sveukupno na tjednoj razini ova djevojka zaradi 1.450 dolara što je otprilike 1.320 eura odrađivanjem dvaju posla istovremeno.

Je li 1450 dolara tjedno za dva posla malo ili puno?

Ukupno glasova:

Nova StudiGO epizoda otkriva je li studiranje izvan Hrvatske toliko lagano kako svi tvrde →


 

work&travel w&t projekt zarada work&travel poslovi work&travel work&travel iskustva studenti u americi zarada u americi

Još vijesti