L.B. u Karijera

Dva studenta proizvela su pseći krevet za ljude – i prodaju se kao ludi

Za sve koji su barem jednom poželjeli leći u krevet svojih ljubimaca...

5. rujna 2022 15:04
Osnivači brenda i kompanije Plufl

Osnivači brenda i kompanije Plufl Foto: screenshot via Instagram@weareplufl

Svi koji kod kuće imaju pse ili ih samo imaju prilike vidjeti kako spavaju ili drijemaju u svojim krevetima-jastucima, po mogućnosti dok vi radite, zasigurno su barem jednom pomislili da bi rado mijenjali mjesta s ovim četveronošcima.

vezano Slika nije pronađena Karijera Posao iz snova – DOSLOVNO! Evo kako se prijaviti za profesionalnog spavača, plaća je vrhunska

I dok je mnogima ova ideja zasigurno pala napamet, dva studenta odlučila su je pretvoriti u stvarnost.

Pomaže osobama s ADHD-om, tjeskobom

Noah Silverman i Yuki Kinoshita iz Vancouvera u Kanadi osmislili su prvi pseći krevet u ljudskoj veličini i nazvali ga Plufl. Kako kažu, upoznali su se na predavanju na Sveučilištu u Britanskoj Kolumbiji, gdje obojica studiraju međunarodnu ekonomiju, i pokrenuli posao.

"Plufl je premijum krevet za drijemanje koji je dizajniran kako bi vam pružio optimalno iskustvo odmaranja", stoji na Indie GoGo stranici ovog proizvoda. "Stvoren je za maksimiziranje udobnosti, promovira osjećaj sigurnosti, a pruža olakšanje osobama koje pate od ADH-a, stresa i problema povezanih s tjeskobom", nastavljaju dalje.

@weareplufl Little did they know that it would be the most comfortable thing ever #watchthis #smallbusiness #startup ♬ original sound - presidential

"Drijemanje u Pluflu popravit će vam raspoloženje, a nakon odmora u njemu osjećaj ćete se osvježeno", obećavaju.

Lista čekanja za krevet

Ako vam se ova ideja čini smiješnom, onda morate znati da za ovim proizvodom postoji ozbiljna potražnja. Osnivači brenda u kampanji pokrenutoj na Kickstarteru sakupili su više od 290 tisuća dolara, a ako poželite svoj primjerak, dobit ćete ga tek nakon što dođete na red na listi čekanja.

Cijena ležaja je 399 dolara za jednu te 699 dolara za dvije osobe, a ako sada kupite svoj, stići će vam u siječnju 2023. godine. Nažalost, tvrtka trenutno dostavlja samo na područje SAD-a i Kanade.

@weareplufl #nap #sleep #napfluencer #sleepfluencer #plufl #smallbusiness #smallbusinesscheck #smallbusinessowner #homeade #heath #wellness #smallbiz #smallbiztiktok ♬ So your an artist - Tej Patel

Pseći krevet za ljude zadobio je toliku popularnost da ga se dotaknuo i popularni Jimmy Fallon u svojoj emisiji "The Tonight Show".

"I na kraju, kompanija naziva Plufl proizvela je prvi pseći ležaj u ljudskoj veličini koji košta 400 dolara", kazao je Fallon. "Iskreno, ne znam što je iritantnije, krevet, cijena ili to što sam morao izgovoriti 'Plufl'", našalio se.

 

@weareplufl Follow for part 2! #jimmyfallon #fyp #storytime ♬ original sound - weareplufl

 

Kreveti su popularni i na TikToku na kojemu brend ima gotovo 86 tisuća sljedbenika.

Certificiran i siguran za upotrebu

Krevetići se izrađuju od ortopedske memorijske pjene debele 10 centimetara, prekrivene umjetnim krznom. Memorijska pjena posjeduje CertiPUR-US certifikat, a izrađuje se od materijala sigurnih za ljudsku i pseću upotrebu, ali i okoliš.

Za što lakše skladištenje, lako ih je prasaviti i pospremiti kad ih ne koristite.

@weareplufl Reply to @itsjalynnhoe ♬ Music For a Sushi Restaurant - Harry Styles

Silverman i Kinoshita pojasnili su da ih je na ovaj potez motivirala prijateljica Lady, velika njemčka doga vlasnika obližnjeg lokala The Grate Dane u kojemu je Silverman radio kao student.

vezano spavanje Laganini [FOTO] Najluđa mjesta na kojima spavaju zagrebački studenti kad zaborave ključ ili ne mogu do svog kreveta: 'Fulao i sobu i paviljon...'

Pas je toliko velik da su mu morali izraditi krevet po mjeri. Tada su pomislili: ako je moguće napraviti krevet po mjeri za psa, zašto takav isti krevet ne bi bilo moguće izraditi i za ljude?

Još vijesti