S.D. u Karijera

Nemojte se iznenaditi ako ovog popularnog pjevača vidite u studentskom hodniku: „Sociologija me jednostavno zanimala“

Ekskluzivni intervju s Filipom Rudanom za mojfaks.hr

14. studenog 2022 11:49
Kako biti dobar student i uspješan pjevač otkriva Filip Rudan

Kako biti dobar student i uspješan pjevač otkriva Filip Rudan Foto: Instagram

Filip Rudan jedno je od najpoznatijih, a vjerojatno i najtalentiranijih lica hrvatske scene, ali ono što mnogi o njemu ne znaju je činjenica da je i uspješan student. Ovaj mladi pjevač na četvrtoj je godini studija sociologije na Fakultetu hrvatskih studija. S obzirom na njegovu medijsku prisutnost i činjenicu da radi punom parom predstavljajući novi singl „Girl with the brown puppet“, razgovarali smo s njime i saznali kako balansira aktivnosti i prisutnost u ova dva (teško spojiva) svijeta.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Filip Rudan (@filip_rudan)


Student si 4. godine sociologije, uz to aktivno se baviš pjevanjem i često si prisutan u medijima, teško je ne zapitati se kako sve to uspijevaš?

Pokušavam na najefikasniji mogući način uskladiti sve obaveze – nije nekad lako, ali evo nekako sam uspio dogurati do diplomskog studija!

Kako to da si se uz uspješnu pjevačku karijeru odlučio za upis studija sociologije?

Uvijek me vodilo to da moram imati plan B za život. A sociologija me jednostavno zanimala kao neka druga životna opcija u kojoj se potencijalno vidim.

Postoji li neka organizacijska tajna ili filozofija koja te uspješno vodi kroz život?

Da nije sve uvijek tako crno kako si ja nekad posložim u glavi.

Imaš li savjet za studente koji bi se voljeli ostvariti u glazbenom, kreativnom ili medijskom svijetu?

Poštujte sebe i svoje odluke, budite uporni i na koncu poštujte i druge jer vam mogu uvelike pomoći u vašem putu. Također, ne ulazite „glavom kroz zid” u poslovne odnose.

U petak je izašao novi singl „Girl with the brown puppet", odakle inspiracija za ime i tekst pjesme?

Iskreno, ime pjesme nema veze s tekstom. Nekako sam pokušao napraviti to da ima veze s glazbom, a inspiracija dolazi od imena benda „The last shadow puppets“.

Bi li nešto promijenio u svojoj karijeri?

Apsolutno ne! Smatram da sam tu gdje jesam s razlogom i da se sve moralo dogoditi s nekom svrhom!

„Imam fanove koji su jako velika podrška u svemu što radim“

Jesi li se do sad navikao na pažnju koju ti pridaju tvoji fanovi?

Ta pažnja mi s vremenom postaje sve važnija i stvarno shvatiš koliko ti to znači i koliko ti je drago da radiš ono što radiš. Predivan osjećaj i nekada ne mogu ni opisati koliko mi je drago da imam fanove koji su jako velika podrška u svemu što radim.

Što je najvažnije što si do sada naučio na studiju sociologije i u svojoj karijeri i primjenjuješ li svoje sociološko znanje u svakodnevnim situacijama?

Nekako pokušavam što više primijeniti sociologiju na svoj svakodnevni život jer smatram da je to jedna jako kompleksna disciplina iz koje se može podosta naučiti o ljudima i svakodnevnom djelovanju. Naravno, dosta puta mi je i pomogla oko rješavanja nekih nedoumica.

Primijetili smo da je u kreativni proces tvog brenda uključena i tvoja djevojka, surađujete li poslovno?

Tara je jedna jako talentirana osoba, koja stvarno jako puno pridonosi svakom našem projektu. Kao što ste do sada mogli vidjeti po kvaliteti spotova, ima dosta drugačiju kreativnu crtu od ostalih i zato ju smatram jednim vrijednim djelom cijele priče!

 

 
 
 

 

View this post on Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A post shared by Filip Rudan (@filip_rudan)


Koje su pozitivne, a koje negativne strane ispreplitanja tog privatnog i poslovnog aspekta?

Nakada se stvarno teško posvetiti oba života na pravi način i zna biti dosta neugodno u situacijama, ali s vremenom se to balansiralo.

Još vijesti