V.F. u Karijera

Hillary je najmlađa izvršna direktorica na svijetu: Pokrenula je startup dok je bila dijete! Otkrijte tajnu njenog uspjeha

Probajte pogoditi koliko ima godina!

9. veljače 2023 15:44
Nemoj prestati učiti

Nemoj prestati učiti Foto: Geralt via Pixabay

Kada nam je bilo 15 godina, nismo znali što ćemo sa životom. Sada smo stariji od toga pa još uvijek ne znamo.

Za razliku od nas, ova djevojka je najmlađa izvršna direktorica na svijetu. Hillary Yip je pokrenula startup sa samo 10 godina. Danas joj je 15 godina i ponosna je osnivačica i vlasnica MinorMynas, aplikacije za učenje jezika, prenosi International Journal of Research.

„Ljudi me tretiraju kao dijete, ponekad to shvatim. Imam 15 godina, ali više volim da me tretiraju kao odraslu osobu jer imam iskustva. Još uvijek učim, ali to ne znači da me trebaju smatrati nezrelom“, ispričala je 15-godišnja direktorica.

Pokrenula aplikaciju za učenje jezika

MinorMynas je online obrazovna platforma na kojoj djeca preko granica mogu učiti različite jezike, razgovarati i sklapati prijateljstva u drugim zemljama. Korištenje videopoziva uživo omogućuje djeci da se uključe u razgovore kako bi međusobno naučili različite jezike.

„Htjela sam omogućiti djeci iz cijelog svijeta da uče i razmjenjuju svoje jezike - i da to bude zabavno“, istaknula je.

Potaknulo ju je vlastito iskustvo

Hillary Yip je rođena i odrasla u Hong Kongu. Učenica je škole Kellett. Kad je njezina majka poslala nju i brata u ljetni kamp u Tajvan na usavršavanje kineskog nakon što se godinama borila s njim, znala je da mora stvoriti MinorMynas. Njezino iskustvo u ljetnom kampu promijenilo joj je život.

Njezina ideja o stvaranju internetske verzije tog iskustva dovela ju je do sudjelovanja i osvajanja nekoliko poduzetničkih nagrada, uključujući AIA's Emerging Entrepreneur Challenge 2016 1st place and Best Business.

„Moja vizija s MinorMynasom je povezati svijet kroz djecu, dopuštajući nam da učimo zajedno kao zajednica, čineći svijet boljim mjestom“, rekla je.

Zahvaljujući aplikaciji, djeca mogu učiti i podučavati

Djeca u više od 60 zemalja moći će se povezati putem njezine obrazovne aplikacije kako bi proširili svoje znanje o temama koje ih zanimaju i bolje razumjeli druge kulture. Hillary vjeruje da njezin proizvod može riješiti problem traćenja vremena ispred ekrana dopuštajući djeci da istovremeno uče i podučavaju. Osim toga, istaknula je da su mnoga djeca koristila aplikaciju kao način proučavanja stvari koje su izvan planova učenja i za dublje ulaženje u teme koje su ih osobno zanimale.

Hillary svoj uspjeh pripisuje svojim mentorima i roditeljima koji su joj uvijek bili stalna podrška.

Govorila i na TEDx-u

Gostovala je na mjestima kao što su BBC, CCTV, Yitiao, Yeti i South China Morning Post. Ona je vrlo popularna prezenterica i pojavljivala se na pozornicama TEDx-a, kao i na događajima koje su organizirali HSBC i Microsoft. Također je bila glavna govornica na Globalnom ženskom forumu 2020. u Dubaiju.

S ciljem poticanja veće svijesti o učenju u aplikaciji, Hillary Yip planira surađivati s drugim pružateljima usluga.

„U našoj drugoj verziji, koja je u završnoj fazi, planiramo pokrenuti zajednice roditelja budući da danas ne postoji razmjena između međunarodne grupe roditelja“, otkrila je Hillary.

Izvor: International Journal of Research

vezano Logo proizvođača automobila Audi. Karijera Audi objavio koliko plaća radnike: Provjerite koliko zarađuju studenti početnici

vezano Je li vrijeme studiranja vrijeme kada treba pronaći smisao? Karijera „Sada apsolutno ne znam što bi i kako bi htjela kasnije!“ Imaju li studenti životni plan ili žive dan po dan?

Još vijesti