L.B. u Karijera

Kod njih želiš raditi! Objavljena je lista najboljih poslodavaca u Hrvatskoj za 2022. godinu

Portal MojPosao i ove godine donosi popis najboljih poslodavaca u Hrvatskoj, po odabiru zaposlenika.

12. prosinca 2022 12:57
Rimac Automobili.

Rimac Automobili. Foto: Casimiro PT via Shutterstock

Još za vrijeme studentskih dana, većina mladih pokušava steći relevantno radno iskustvo u struci ili barem radne navike obavljajući bilo kakav odgovarajući studentski posao. Kao i među onima koji traže stalno zaposlenje, i među studentima najbolje kotiraju određeni poslodavci za koje se „traži ugovor više”.

Za Rimca se traži ugovor više

Po podacima koje nam je ustupio zagrebački SC, poslodavci kod kojih radi najveći broj studenata su Konzum plus, McDonald's, odnosno tvrtka Globalna hrana d.o.o., zatim SPAR, Hrvatski Telekom pa nadalje Ericsson Nikola Tesla, Kaufland, Rimac Automobili, Inditex i Photomath.

Sudeći prema novoj listi najboljih poslodavaca u Hrvatskoj, jedno se ime ipak preklapa i u slučaju osoba koje traže stalno, a ne studentsko zaposlenje.

Kako javlja MojPosao, svečana dodjela nagrada „Najbolji poslodavac“ održala se u sklopu konferencije Udruge U4HR i Lidera „5D ORGANIZACIJA: Održiva tvrtka, HR i zaposlenici u ESG okruženju“. I ove godine, MojPosao je poslodavcima dodijelio priznanje na temelju najviših ocjena dobivenih tijekom Istraživanja zadovoljstva zaposlenika.

Radi se o anonimnom istraživanju stavova i zadovoljstva zaposlenika tvrtki koje se samovoljno prijave za sudjelovanje, a čiji zaposlenici onda daju ocjene kompaniji unutar koje zarađuju svoju mjesečnu plaću.

Tvrtke koje ostvare najbolji rezultat u Istraživanju zadovoljstva zaposlenika proglašavaju se Najboljim poslodavcima, a ove godine među njima su se našle tvrtke Infinum, Q agency i The Productive Company.

Infinum, Rimac i Zubak top 3 u kategoriji velikih tvrtki

Poslodavci se rangiraju po veličini, a tako im se i dodjeljuju priznanja.

Najbolji poslodavci u 2022. u kategoriji velikih tvrtki su Infinum, Rimac Technology i ZUBAK GRUPA. U kategoriji srednjih kompanija najboljim ocjenama ocjenjeni su Q agency, Ars Futura i Porsche Digital Croatia, a u kontekstu malih tvrtki za 2022. godinu najbolje kotiraju The Productive Company, Kodilion i Netgen.

Ove godine je u istraživanju zadovoljstva zaposlenika sudjelovalo 67 tvrtki (43 posto srednjih, 36 posto malih, 14 posto velikih i 7 posto mikro tvrtki), a svoje odgovore je ponudilo 6700 zaposlenika (od preko 8500 zaposlenih u tvrtkama sudionicama).

Ukupna ocjena svih tvrtki koje su ove godine sudjelovale u istraživanju je 3,35 (maksimalna ocjena je 4).

Ono što najbolje poslodavce razlikuje od ostalih upravo su kategorije Uključenost u donošenje odluka i Osobni rast i razvoj. U tim kategorijama zadovoljstva najveće su razlike najboljih poslodavaca i ostalih tvrtki.

Još vijesti