M. P. u Vodič za brucoše

Studij koji se isplati upisati! Diplomanti traženi u svijetu – nalaze posao u kratkom roku

Kompaniju za prvi ukrcaj pronalaze već unutar četiri mjeseca.

6. travnja 2023 13:35
Brodovi za prijevoz nafte i naftnih proizvoda

Brodovi za prijevoz nafte i naftnih proizvoda Foto: Ranjithar/Pexels

Na Pomorskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci održao se Dan karijera, a pedesetak tvrtki i institucija predstavilo je mogućnosti zapošljavanja ili studentskog angažmana. Ovaj događaj privukao je veliki broj zainteresiranih poslodavaca i studenata koje zanimaju mogućnosti zaposlenja nakon završenog obrazovanja.

Studenti su imali priliku izravno razgovarati s potencijalnim poslodavcima i predati svoje životopise predstavnicima agencija za posredovanje pri zapošljavanju pomoraca, stranih i domaćih pomorskih kompanija i brojnih subjekata iz područja pomorstva.

Dobra vijest za sve studente Pomorskog fakulteta jest ta da je potpisan ugovor s kompanijom Almi Tankers i agencijom za posredovanje pri ukrcaju pomoraca Zorović d.o.o. Temeljem spomenutog ugovora, 17 studenata Pomorskog fakulteta pristupilo je razgovoru za posao s predstavnicima Almi Tankersa za radna mjesta kadeta palube, asistente stroja ili vježbenike elektrotehnike. 

Potražnja za diplomantima Pomorskog fakulteta na tržištu rada je vrlo velika, a srećom svi nalaze posao u kratkom roku nakon stjecanja diplome. Hrvatski pomorci su izuzetno traženi u svijetu, a kompaniju za prvi ukrcaj pronalaze već unutar četiri mjeseca, prenosi novilist.hr.

Mogućnost zapošljavanja na kopnu predstavila je tvrtka „Rijeka Gateway“ koja upravlja novim kontejnerskim terminalom na Zagrebačkoj obali, a popunjavat će više od 300 radnih mjesta. Dan karijera otvara brojna vrata i mogućnosti za sve zainteresirane studente.

Još vijesti