V.K. u Laganini

Pivska joga je hit: Za 150 kuna po satu možete vježbati, ali i popiti 2 boce piva

Najbolja tjelovježba je ona uz alkohol!

29. travnja 2022 11:29
Najbolja vrsta tjelovježbe?

Najbolja vrsta tjelovježbe? Foto: screenshot via Instagram@lohrmannsbrew

Bavljenje tjelovježbom ima pozitivne učinke po naše zdravlje. Svako bira tjelovježbu koja mu najbolje odgovara: neki biraju teretanu, drugi trčanje, treći boks, a ima i onih koji prakticiraju jogu… A neki čak vježbaju uz bocu piva u rukama!

Sophia Vatterodt, 31-godinjakinja s karijerom pivskog sommeliera, nudi i vodi prvi ovakav "pivski" tečaj joge u njemačkome gradu Dresdenu.

vezano Slika nije pronađena Postani student 'Skockano' domaće veleučilište želi privući što više studenata: Varit će pivo s vrhunskim majstorima craft pivovara

"Probala sam pivsku jogu u Češkoj i mislila sam da je to sjajna ideja kako bih mogla podijeliti svoje znanje o pivu s drugima", kaže Sophia za bild.de

Krenulo od studentskog projekta

Ova prehrambena kemičarka osnovala je start-up "Lohrmanns Brauerei" kroz nastavni projekt sa svojim studentima sa Tehničkog sveučilišta u Desdenu, pa su zajedno otvorili prvu sveučilišnu pivovaru.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lohrmanns Brew (@lohrmannsbrew)

Sophia svake godine napravi 700 hektolitara piva koja se kuha u Hartmannsdorfu prema sofisticiranoj recepturi. Za realizaciju svoje ideje angažirala je Lisu Kotch, 24-godišnjakinju koja vodi jednosatne tečajeve joge po cijeni sata od 20 eura, u koju su uračunate i dvije boce piva.

vezano Slika nije pronađena Karijera Studentice iz Splita 'skuhale' novo studentsko craft pivo 'Brucošica': 'Uz dobro pivo lakše pamtim štivo'

"Radimo uobičajene vježbe joge, koristimo pune boce piva kao utege. U međuvremenu, uvijek ju možete popiti", kaže Lisa.

"Smije li se podrignuti?", pita polaznik tečaja kroz smijeh u određenoj pozi. "Ono što mora izaći, mora izaći", smije se Lisa, a u međuvremenu polaznik priznaje kako je došao na pivo, a ne na jogu, a sada mu se sviđa cijeli spoj. "Baš mi je zabavno", nadodaje polaznik.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Intense - HIIT & Yoga (@intense_hiitandyoga)


"Živjeli, namaste!"

Za ovaj tečaj, Lisa je prilagodila sekvencu vježbi poznatu pod nazivom "Pozdrav suncu", koju je ona nazvala "Pozdrav pivu", umjesto tradicionalnog imena. Sekvenca završava sa "živjeli" umjesto s pozdravom "namaste".

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja Odnedavno u 'slasti' možete popiti pivo na iksicu: 'Malo mi za sriću triba…'

Ovakva nesvakodnevna vrsta vježbanja je trend koji dolazi iz Engleske, a u njemu se kombiniraju vježbe joge s pivom spajajući dva bitna faktora života ljudi: socijalizaciju i tjelovježbu.

izvor: bild.de

Još vijesti