Zrinka Planinčić u Karijera

Reakcija koju nitko nije očekivao! Zagrebačka PR-ovka odbrusila šoping centru na njihovu seksističku reklamu!

Je li stvarno loš marketing dobar marketing?

10. svibnja 2023 11:57
Nevena Crljenko uzvratila je istom mjerom na seksističku reklamu

Nevena Crljenko uzvratila je istom mjerom na seksističku reklamu Foto: Canva/Udruga Sofija za osnaživanje, zaštitu i promicanje ljudskih prava/Facebook

Žena si? Studiraš? Imaš svoj (studentski) posao? Radiš li ono što voliš? Ili se tek školuješ da ćeš moći raditi ono što voliš i zarađivati vlastiti novac i biti neovisna – od roditelja, dečka, supruga? 

Želimo ti čestitati! Sve što si naumila ostvarit ćeš prije ili kasnije.

No, postoje „marketinški stručnjaci“ koji se ne slažu. Svibanj je 2023. godine, postoji umjetna inteligencija koja stvara tekst, glazbu, fotosadržaj, videosadržaj, sve što možeš i ne možeš zamisliti stvorit će se jednim klikom. Žene i muškarci ravnopravni su, barem na papiru. Kao društvo trudimo se svakim danom sve više uvažavati suprotni spol i učiniti ga jednako vrijednim kad su priliku već propustile starije generacije.

Velikodušno podržavamo inicijative poput Velikanke.hr, iz diskursa (se trudimo) zauvijek izbaciti rječnik u kojemu je normalno reći „plačeš kao curica“ jer oba spola imaju pravo zaplakati jer je to kao da se nekomu zabrani smijeh ili ljutnja. Želimo djeci stvoriti i ostaviti bolje mjesto za život.

I onda se dogodi ovo.

Šoping centar koji se sjetio ove „nevjerojatno duhovite“ ili kako ju god već želite karakterizirati, vjerojatno, ima na umu da je svaki marketing, makar bio loš, i dalje marketing. Većina nas vjerojatno je samo odmahnula rukom vidjevši plakate po gradu jer koliko je (desetljeća?) prošlo otkad su žene bile kućanice i peglale kartice svoga voljenog supruga dok on mukotrpno radi za kruh naš svagdašnji?

 

Njezin bismo primjer svi trebali slijediti i dati svoj novac onima koji poštuju ravnopravno oba spola Njezin bismo primjer svi trebali slijediti i dati svoj novac onima koji poštuju ravnopravno oba spola Foto: Udruga Sofija za osnaživanje, zaštitu i promicanje ljudskih prava/Facebook

Nevena Crljenko 48-godišnja je Zadranka koja radi kao potpredsjednica odnosa s javnošću u multinacionalnoj kompaniji Philip Morris International. Pohađala je studij filozofije i religijske kulture te magisterij u Londonu na LSE-ju, a danas živi i radi u inozemstvu. 

Nevena Crljenko uime svih žena, HVALA!

 

Još vijesti