L.B. u Karijera

Oglas za studentski posao zgrozio regiju: 'Obavezne minice i šminka, 7 dana tjedno, satnica 40 kuna, morate i fotkati…'

Oglas za sezonski posao u jednom hrvatskom noćnom klubu na Jadranu zgrozio je javnost i 'zapalio' društvene mreže.

18. srpnja 2022 12:50

Oglas za 'umjetno punjenje' noćnog kluba u Hrvatskoj zapalio društvene mreže Foto: Matej Kastelic via Shutterstock

Detaljniji opis posla Foto: screenshot via Reddit

Dress code nije nimalo jednostavan ni proizvoljan... Foto: screenshot via Reddit

Iako je oglas zbog reakcija koje su uslijedile ubrzo obrisan, screenovi objave i dalje se mogu proćani na društvenim mrežama, poput Reddita na kojemu se razvila rasprada duga gotovo 300 komentara.

Najkraće rečeno, oglasom se traže djevojke, hostese koje bi gostima "izbijale" novac iz džepa zabavljajući ih, koketirajući s njima te snimajući objave koje će dijeliti na svojim profilima na društvenim mrežama kako bi što bolje i uspješnije popunjavale lokal, ali i praznile novčanike posjetitelja muškoga roda.

Jeste li kad čuli za "umjetno punjenje"?

Neki od uvjeta su minice, aktivno ponašanje tijekom cijele večeri i to sedam dana u tjednu, bez slobodnog dana. Radno vrijeme je od 22 navečer do 3 ujutro, a satnica 40 kuna.

Oglas zapalio društvene mreže i medije u regiji Oglas zapalio društvene mreže i medije u regiji Foto: screenshot via Reddit

Naziv ovog posla dodatno je "raspalio" raspravu među svima koji su pročitali ovaj oglas. Naime, ono što se od djevojaka očekuje je "umjetno punjenje" lokala i blagajne noćnog kluba.

vezano Rad na sezoni prilika je mnogim mladima da se kućama vrate s finim džeparcem. Karijera Kad studenti zarađuju više od roditelja: I ovog ljeta smiješi im se plaća od 1000 eura

Za tih 40 kuna po satu, uvjeti i "dress code" nisu nimalo jednostavni niti prepušteni slučaju. Kako to piše vlasnik lokala ili osoba zadužena za zapošljavanje, djevojke bi trebale biti vrckave i vesele cijelu večer.

Detaljniji opis posla Detaljniji opis posla Foto: screenshot via Reddit

"Trebate biti vesele, nasmijane, plesati, međusobno surađivati – to će vam uvelike olakšati posao, animirati gosta cijelo vrijeme jer tako održavate atmosferu, osim osmijeha svakako komunicirati s ostalim gostima, ako vam sami ne prilaze, nakon nekog vremena same se priključite u neki separe ili za stol kod ekipe koja vam djeluje da bi im to odgovaralo", piše u oglasu.

Dress code je poprilično detaljan i strog

Dalje se traži od djevojaka da nose "haljine, minice i topove, štikle i full makeup", uz "raspuštenu, uređenu kosu". Istaknuto je da "nikako ne smiju nositi sve crno, nedovoljno šminke uz kosu koja nije sređena do kraja."

Pauza od posla je dozvoljena samo kako bi otišle na toalet, a cijelo vrijeme moraju biti na nogama. Osim toga, djevojke moraju i fotografirati atmosferu, sebe i svoje kolegice.

Dress code nije nimalo jednostavan ni proizvoljan... Dress code nije nimalo jednostavan ni proizvoljan... Foto: screenshot via Reddit

"Kad dođete na radno mjesto slikajte se sve skupa, slike moraju biti kao da ih objavljujete same na svoj profil (morate se vidjeti cijele, nasmijane, napraviti kompoziciju slike da se od svake djevojke izvuče maksimum). Slikajte se i solo i grupne fora slike, videe i odmah šaljite u grupu da možemo ispraviti ako nešto nije dobro i imamo ih za našu stranicu", navodi se dalje u tekstu.

vezano Je li rad u sezoni sve neprivlačniji domaćem stanovništvu? Karijera Mladi konobar iskreno o tome zašto neće na sezonu: 'Jadran je Divlji zapad, šljaka robijaška, a cijene pljaškaške'

Komentari su mahom bili takvi da je poslodavac objavu obrisao, no na društvenim se mrežama o ovom kontroverznom oglasu i dalje živo raspravlja.

Od onih kojima je ovo smiješna satnica za ovaj posao, moralista kojima je sama uloga ovih djevojaka neprihvatljiva do cinika koji tvrde da ima djevojaka koje isti posao rade samo za piće… čitatelji redaka ovog oglasa nisu ostali ravnodušni, ma kakvo mišljenje o ovoj poslovnoj ponudi imali.

vezano Slika nije pronađena Karijera ISTINA O HOSTESIRANJU: Razgovarali smo sa studenticama koje kažu da ipak nije sve tako 'crno'

O oglasu su sa zanimanjem pisali i regionalni mediji.

Još vijesti