V.K. u Karijera

Dizajnerske kreacije sarajevskog studenta rodom iz Splita nose Beyonce i Nicki Minaj, a Madonna ga obožava

Boris Kargotić mladi je sarajevski student čije modne kreacije oduševljavaju neke od najvećih zvijezda sadašnjice.

31. kolovoza 2022 13:59
Boris Kargotić , vlasnik brenda DeMode

Boris Kargotić , vlasnik brenda DeMode Foto: screenshot via Instagram@demodecouture

Boris Kargotić, mladi kreator, dizajner i vlasnik brenda "DeMode" rodom iz Splita koji sada stanuje na beogradskoj adresi, već se nekoliko puta istaknuo u medijima, a njegove su kreacije opet privukle veliku pažnju, i to na crvenom tepihu nedavno završenog SFF-a, Sarajevskog filmskog festivala.

Slavni vjeruju u mlade nade i studente

Mladi Boris do sada je već ostvario suradnje s velikim regionalnim zvijezdama poput Katarine Grujić, Severine, Ane Nikolić, Seke Aleksić, ali i planetarnn popularnim ikonama poput Katy Perry, Jessie J, Beyonce, Nicki Minaj i kraljice popa Madonne koja je u više navrata već surađivala s mladim studentom.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Demode atelier (@demodecouture)

Kargotić ima vrlo zanimljiv životni put jer je iz rodnog Splita krenuo preko Sarajeva i Beograda, da bi finalno stigao i do Hollywooda. Kako kaže, ne smatra se dizajnerom jer nema završenu ni školu ni fakultet za dizajn.

"Mene je život bacio iz jedne profesije u drugu, iz manjeg grada u veći, iz malog studija u backstage najvećih zvijezda... Dizajnerom se ne nazivam, jer nisam završio nikakve modne škole, nemam modne revije, ne stavljam sebe ni u kakve okvire. Koliko je život nepredvidiv, govori činjenica da sam došao iz Splita baš u Sarajevo, gdje sam upisao i uspješno završio glumu na Akademiji scenskih umjetnosti, a na scenu nisam stao već više od deset godina", kazao je ovaj kreativac za Express.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Demode atelier (@demodecouture)

Kako nastavlja, do svjetskih pop zvijezda došao je pomoću njihovih stilista, koji su ga uočili na društvenim mrežama.

"Kada se jednom otvori, onda je mnogo lakše. Svjetske zvijezde su jednostavne, pošalješ im stvari, ako im odgovaraju, ponesu, ako ne, dobiješ ih nazad. Tu se mi mnogo ne pitamo", kaže Boris i dodaje da tada samo možeš čekati i nadati se.

Njegove su kreacije nedavno dobile veliku pažnju na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivala kada je upravo njegovu kreaciju nosila glumica Marija Pikić, a potom i Maida Mandra, supruga poznatog nutricionista Kenana Mandre. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Demode atelier (@demodecouture)


"Neće biti lako, ali će biti veliko i slatko"

Kako nastavlja, oduvijek je sanjao da će jednom moći prošetati crvenim tepihom SFF-a, no, nije se nadao da će to biti u ovakvom obliku.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Demode atelier (@demodecouture)

 

"Bivši sam student Sarajevske akademije scenskih umjetnosti, odsjek gluma i diplomirao sam u klasi profesora Senada Bašića. Nama studentima glume taj događaj bio je uvijek nešto posebno, vrijeme kada Sarajevo doživi potpunu metamorfozu i pretvara se u centar svijeta. Jako sam sretan da su moje dvije haljine skrenule pažnju na crvenom tepihu ovogodišnjeg SFF-a", kazao je Boris koji je naknadno i istaknuo suradnju s Maidom Mandrom.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Demode atelier (@demodecouture)


Kako kaže, ona je isprva bila skeptična nositi njegovu kreaciju koja je bila inspirirana najvećim modnim događajem svake godine, Met Galom, za čiju je izradu utrošeno preko tisuću komada bisera i kristala.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Demode atelier (@demodecouture)

"Sve je moguće ako želiš, vjeruješ, trudiš se i radiš. Neće biti lako, ali će zato biti veliko i slatko. Volite sebe, volite to što radite i neka svaki dan bude najbolji dan ostatka vašeg života. Ostavite ljude koje ne volite i poslove koje mrzite i poslušajte sebe", poručuje Boris za kraj.

izvor: express.ba

Još vijesti