Trgovina i proizvod Tegla shop

Što nakon diplome? Naravno, gubiš status studenta i slijedi traženje posla, ali taj proces nije jednostavan kako se možda čini. Svaki početak je težak, a pogotovo ako želiš pokrenuti vlastiti posao i početi praktički od nule.

Primjer ove bivše studentice pokazuje da je sve moguće, a u jednom videozapisu na TikToku se prisjetila svojih početaka. Krajem 2020. godine je završila studij Prehrambene tehnologije u Skoplju i vratila se u svoj rodni kraj – Mostar. Dobila je stipendiju za stručnu praksu, ali je i dalje morala smisliti što će u životu raditi.

 

@tegla.namaz al zato štedim na teretani 🤠 #zdravahrana #glutenfree #vegan #smallbusiness ♬ Just A Girl - No Doubt

 

Počela je raditi maslace od lješnjaka s kakaom jer ništa tome slično nije mogla pronaći u Bosni i Hercegovini, a oko 150 eura je uložila za kupnju prvih materijala. To joj je predstavljalo dodatnu zaradu dok je bila na praksi, a s prijateljicom je napravila prvi oblik za etikete jer je htjela da to izgleda profesionalno.

Ljudi su odmah prepoznali kvalitetu izrade ovih maslaca, pa se odlučila prijaviti na tri različita poduzetnička programa, osvojila je sve nagrade i dobila novčanu podršku za pokretanje obrta. Tim novcima je opremila poslovni prostor, kod uređenja su joj pomagali prijatelji i obitelj, a na kraju je pokazala kako njezina trgovina „Tegla shop“ sada izgleda.

Što nakon diplome pokretanje vlastitog posla studij prehrambene tehnologije tegla shop Dodatna Zarada

Još vijesti