L.B. u Karijera

Sve više mladih iz svih dijelova svijeta želi studirati u Dubaiju: Znate li zašto?

S više od 60 međunarodnih sveučilišnih kampusa i koledža, Dubai postaje sve privlačniji studentima iz cijeloga svijeta.

11. Siječnja 2023 15:39
Dubai je sve privlačniji mladima diljem svijeta.

Dubai je sve privlačniji mladima diljem svijeta. Foto: frantic00 via Shutterstock

Unatoč kulturnim razlikama, ili zahvaljujući njima, međunarodni studenti imaju prilike naučiti mnogo o drugima jednom kad dođu u ovaj najnaseljeniji grad Ujedinjenih Arapskih Emirata i glavni grad Emirata Dubai.

U Dubaiju su studentima na raspolaganju dvogodišnja usavršavanja, viši studiji, međunarodno priznati trogodišnji i četverogodišnji dodiplomski studiji, ali i poslijediplomski programi, piše Euronews.

Uzbudljive poslovne mogućnosti

Dubai privlači i renomirane centre za istraživanje i razvoj poput Očne bolnice Moorfields, Sveučilišta Johns Hopkins, tvrtke AstroLabs i kompanije Google.

Osim poslovnih prilika, nudi i specifičan lifestyle. Osim poslovnih prilika, nudi i specifičan lifestyle. Foto: frantic00 via Shutterstock

Mnogi studenti ostaju u Dubaiju nakon diplome i zapošljavaju se kod inovatora i poduzetnika koji oblikuju emirate. Grad okrenut budućnosti, regionalno je središte nekolicine kompanija s Fortune 500 liste, zbog čega mladima nudi uzbudljive poslovne mogućnosti.

Specifičan stil života

Osim ovih pogodnosti, neki su se studenti odlučili za Dubai zbog specifičnog načina života.

“Odlučio sam se za Dubai, a ne za SAD ili Kanadu jer sam želio studirati i živjeti u lijepom i sigurnom okruženju“, kaže Nijemac Leonardo Hechler, student s bakalaureatom iz poslovne administracije s australskog Sveučilišta u Wollongongu. “Dubai mi nudi sve što sam tražio: to je urbani grad međunarodne zajednice, međunarodne gastronomije, s plažama i suncem!“

S obzirom da se nastavlja etablirati kao ekonomija utemeljena na znaju i mjesto-katalizator za karijerne uspjehe, broj mladih koji ovdje studiraju popeo se na 60.000 – brojka koju do 2040. godine u ovom gradu planiraju višestruko uvećati tako da će Dubai, po njihovim projekcijama, postati „dom daleko od doma“ za čak 5,8 milijuna ljudi.

izvor: euronews.com

Još vijesti