V.K. u Karijera

Uz studij prava počela prodavati second-hand odjeću: Danas živi u vili na Baliju

Diploma ipak nije uzaludna: živi život iz snova, ali se kasnije planira vratiti pravu...

27. srpnja 2022 13:10
Vraća se pravu, ali kasnije... Sada uživa!

Vraća se pravu, ali kasnije... Sada uživa! Foto: screenshot via Instagram@hollieamc

Hollie Marie je isprva planirala samo posjetiti Bali sa svojom prijateljicom na mjesec dana.

No, s vremenom je otkrila kako može zarađivati za život tako da prodaje rabljene stvari online. Sada 25-godinjakinja vodi online posao prodaje svoje rabljene odjeće na Depopu, poznatoj aplikaciji za prodaju second-hand odjeće.

Hollie, koja je inače iz Londona, isprva je otvorila računa na Depopu i eBayu kada je još bila na diplomskom studiju prava. Uskoro je njen posao procvao pa je započela i posao sa ulaganjima zahvaljujući kojima joj se posao počeo još brže razvijati.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja Studentica komunikologije zapela na otoku u južnom Pacifiku: 'Za vrijeme cijele pandemije nisam ni jednom nosila masku'

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by H O L🌱 (@hollieamc)


Radila na daljinu pa odlučila otići na Bali

Kada je bila prisiljena raditi na daljinu nakon što je posjetila prijatelja u Dubaiju gdje je zapela, znala je da ne želi više raditi uredski posao. "Uredski posao sam smatrala dosadnim i znala sam da želim raditi nešto puno slobodnije. Moje poslovanje s Depopom bilo je puno zabavnije i brzo je krenulo", kaže Hollie za Metro.

vezano Slika nije pronađena Postani student Diplomirati na Jamajci? Zašto ne! Evo kako je studirati na ovom otoku: 'Puno je toga što vas može ometati u učenju...'

Kada je početkom korone otišla posjetiti prijatelja u Dubai, bila je prisiljena raditi online, što je bila i svojevrsna prekretnica u njenom životu. "Onda sam otišla posjetiti prijatelja u Dubai i tamo sam zapela za vrijeme Covida. Mogla sam raditi online, a onda se nismo mogli vratiti u Ujedinjeno Kraljevstvo jer smo bili u crvenoj zoni, pa smo odlučili otići na jednomjesečno putovanje na Bali", dodaje.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by H O L🌱 (@hollieamc)


Jednom kada su stigli na Bali, nikad ga više nisu napustili. "Sada ovdje živim s dečkom i našim psima, radeći na daljinu", pojašnjava.

Radi i uživa

Sada, Hollie ima niz različitih Depop trgovina, kao i softver za ovu platformu. Uz to, radi i kao turistički vodič na Baliju za sve turiste koji dolaze i posjećuju otok. Mlada poduzetnica tamo živi nešto gotovo dvije godine sa svojim 23-godišnjim dečkom Callumom Jamesom kojeg je upoznala preko zajedničkih prijatelja na Baliju.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by H O L🌱 (@hollieamc)


Par trenutno živi u vili s četiri spavaće sobe i vlastitim bazenom. "Moj dan započinje šetnjom psa na plaži, odlaskom u teretanu i zatim započinjem s popisom poslova", objašnjava kako joj izgleda jedan radni dan na osunčanom Baliju.

"Prvo se pobrinem da sve teče glatko s mojim poslovima, a zatim snimam TikTok video-isječke koji mi mogu oduzeti puno vremena. Uživam u svojim danima jer znam da neće trajati zauvijek, a želim uživati u ovom životu dok sam mlada. Čak je i šetnja s mojim psima na plaži i gledanje valova poseban osjećaj", kaže zahvalna djevojka.

vezano Besplatan smještaj na Ibizi? Moguće je! Laganini U luksuznom hotelu na Ibizi možete odsjesti potpuno besplatno, ali oprez! Soba nije za sramežljive

Vraća se pravu, ali kasnije

"Želim maksimalno iskoristiti svoje 20-te godine i uživati u njima kako bih mogla nastaviti s ozbiljnijom karijerom kada budem starija", dodaje djevojka. Nakon još godine života na Baliju, Hollie i Callum planiraju preseliti u Španjolsku, a Hollie ipak svoju diplomu prava nije "pospremila u ladicu".

vezano Besplatan smještaj na Ibizi? Moguće je! Laganini U luksuznom hotelu na Ibizi možete odsjesti potpuno besplatno, ali oprez! Soba nije za sramežljive

Kako kaže za Metro, u budućnosti želi nastaviti sa svojom odvjetničkom karijerom, iako naglašava da ne žali za odlukom da "pauzira" karijere u pravu.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by H O L🌱 (@hollieamc)


"Mislim da ćemo se preseliti u Španjolsku gdje sam odrasla, a ja ću se vratiti u pravo i započeti sa stažiranjem. S obzirom na to da sam fluentna u španjolskom jeziku, voljela bih se kvalificirati i za španjolsko pravo", odaje svoje planove.

izvor: metro.co.uk

Još vijesti