Ljama

Let avionom za mnoge osobe predstavlja ogroman strah, ako ne i fobiju, barem kod nekih. Osobe koje se boje letenja teško je nagovoriti da se suoče s vlastitim strahom, ali ima onih hrabrih koji se, unatoč svemu, odluče na taj potez.

Takvim je osobama potrebno puno hrabrosti i volje da naprave ovaj ogroman korak, a svi dodatni elementi koji im pomažu u tome zasigurno puno znače. Jedan od takvih se nalazi na aerodromu u Portlandu u Oregonu.

@rojothellama reason # 102848308 why @FlyPDX is THE BEST airport! getting to hug THERAPY LLAMAS during one of the most stressful travel seasons is life giving 🥰🦙 we are so happy we could help lighten so many spirits!! we'll be back Friday & Monday 10am-12pm in concourse C is you're flying in/out of PDX ❄️🦙✈️ #happyllamadays #holidaycheer #pdxairport #flypdx #pdxllamas #therapyllama #therapyforeveryone ♬ Home Alone - Somewhere In My Memory - Theme - Geek Music

Naime, tamo se nalaze dvije prekrasne ljame koje ljudima pomažu da ublaže strah i stres od letenja avionom. Djelatnici njihove zračne luke organizirali su i doveli dvije ljame, čija imena su Beni i Prince, kako piše Yahoo. Jedna od putnica koja je iskoristila priliku i družila se s ljamama, oduševljena je s ovom idejom.

„Možete ih čvrsto zagrliti, a njihovo debelo krzno je tako mekano. One su samo vrlo jedinstvene životinje u usporedbi s većinom drugih terapijskih životinja“, rekla je putnica za Yahoo.

Ljame ne samo da služe kao terapeutske životinje za umirivanje putnika koji se boje, nego su na aerodromu postale i prave zvijezde.

Nema osobe koja kraj njih prolazi, a da ih ne pomazi ili fotografira s obzirom na to da je ipak riječ o događaju kojeg ne možemo bilo gdje vidjeti. Naravno, s ljamama su uvijek i njihovi voditelji koji čak potiču druge da im priđu i s njima se podruže.


 

aerodrom portland ljame na aerodromu terapijske životinje Strah Od Letenja stres prije leta

Još vijesti