M. P. u Laganini

Za sve kojima su dosadile klasične pisanice – tri kreativne i brze tehnike

Bojanje uz pomoć stvari koje svaka kuća ima.

31. ožujka 2023 15:28
Uskršnja jaja

Uskršnja jaja Foto: Africa Studio/Shutterstock

Bojanje jaja to jest pisanica može biti prava zabava, a za drugačiji izgled od onog klasičnog potrebno vam je nešto materijala i malo mašte. Ako su vam dosadile obične boje i pisanice koje se farbaju na isti način, donosimo vam nekoliko jednostavnih prijedloga koji vas mogu potaknuti na nešto maštovitiji izgled od uobičajenog.

Na YouTube kanalu „Ideje za kreativce“ pronašli smo tri kreativne i brze tehnike uz pomoć stvari koje svaka kuća ima. Za ove tehnike potrebne su ti tekuće gel boje, šlag, salveta i plastična vrećica.

Bojanje jaja šlagom

Umutite šlag ili iskoristite kupovni i rasporedite ga po dnu posude koja vam najviše odgovara po veličini. Ispunite sa šlagom dno posude i dodajte nekoliko kapljica od svake boje za koju smatrate da će se uklapati. Vilicom ili nožem rasporedite boje po cijeloj površini kako bi se boje razlile, a zatim ubacite jaje i uvaljajte ga u šlag s bojom.

Bojanje jaja uz pomoć salveta

Uzmite salvetu i po njoj rasporedite kapljice gel boja po želji. Stavite jaje na mjesto gdje ste rasporedili boju, zamotajte ga u salvetu i čvrsto pritisnite. U slučaju da želite intenzivnije boje, ostavite nekoliko minuta da odstoji.

Bojanje jaja uz pomoć plastičnih vrećica

Procedura je slična kao sa salvetom, rasporedite kapljice gel boje na plastičnu vrećicu i stavite jaje na mjesto gdje je boja. Čvrsto zamotajte jaje s plastičnom vrećicom i nekoliko sekundi trljajte između dlanova, a kada se boja osuši premažite jaje s uljem za ljepši sjaj.

 

Još vijesti