M. P. u Laganini

Zašto su krumpirići iz McDonald'sa tako zarazno ukusni? Postoji logično objašnjenje!

Jeste li znali?

27. travnja 2023 11:21
Hrskavi pomfrit iz McDonald'sa

Hrskavi pomfrit iz McDonald'sa Foto: New Africa/Shutterstock

Amerikanac Jordan Howlett objavio je videozapis na TikToku gdje objašnjava zašto su krumpirići iz McDonald'sa tako ukusni i koje su tajne tih popularnih okusa. Otkrio je i da je famozni pomfrit daleko od vegeterijanskog.

Jedan od razloga zašto su krumpirići popularnog lanca brze hrane tako ukusni je taj što se u njih dodaje arome govedine. U videozapisu koji je skupio 9,6 milijuna pregleda, objasnio je da McDonald's prži svoje krumpiriće s aromom govedine koja se miješa u njihovo biljno ulje. Zbog toga je pomfrit i toliko ukusan, a upravo zbog toga bi se vegeterijanci mogli pobuniti.

@jordan_the_stallion8 #stitch with @youraveragetechbro #fypシ ♬ original sound - Jordan_The_Stallion8

Korisnici TikToka u komentarima su izrazili čuđenje, ali dodali su kako će svejedno i dalje uživati u zarazno ukusnim krumpirićima. Situaciju je komentirao i kemičar Gary Reineccius: „Mješavina s okusom govedine sadrži hidrolizirano mlijeko kao početne sastojke, a okus govedine uopće ne mora imati veze s govedom.“

Prirodna aroma govedine se proizvodi od aminokiselina, nekih šećera, limunske kiseline i raznih aditiva, a kad se zagrije, dobije se okus mesa koji zapravo može biti vegeterijanski. Okus govedine nije uvijek bio dio ovih krumpirića, premda su se do 1990-ih pekli na goveđoj masti, prenosi vecernji.hr.

Još vijesti