M.D. u Laganini

[ANKETA] ŠČo kažete na pobjedničku pjesmu Dore? „Mama ŠČ“ i Let 3 predstavljat će Hrvatsku na Euroviziji!

Mnoge su zamjerke, no redaju se i pohvale.

13. veljače 2023 14:45
Let 3 pobjednik je Dore 2023.

Let 3 pobjednik je Dore 2023. Foto: Let_3/Instagram

Dora svake godine okupi hrvatske glazbenike koji svojom pjesmom žele predstavljati Hrvatsku na Euroviziji. Riječka rock grupa Let 3 ove godine odnijela je pobjedu publike i žirija te će s pjesmom „Mama ŠČ“ nastupiti na Eurovziji. Nižu se reakcije sa svih strana, na društvenim mrežama vlada potpuni kaos od izrazito pozitivnih komentara do negativnih prognoza.

Jedna je od najgledanijih televizijskih emisija, a prate je posebno visoka očekivanja. Eurovizijski trendovi mijenjaju se iz godine u godinu pa smo u posljednjih nekoliko godina došli do toga da je bitno imati što čudniju pjesmu i nastup. 

Quiz Maker - powered by Riddle

Grupa Let 3 poznata je upravo po osebujnom stilu i još osebujnijem scenskom nastupu, ali unatoč tomu uoči Dore kladionice su bile na strani Harmonije disonance i njihovoj pjesmi „Nevera“.

Komentari pljušte sa svih strana, a puno ih dolazi i iz inozemstva. „Upravo takvi i nastupaju zadnjih godina, znači prava pjesma i pjevači za taj cirkus.“, „Naravno, kakvi zadnjih godina idu, ovo je vrh...“, „kao i sve u zadnje vrijeme na ovom svijetu..samo da je naopako i nakaradno i ima prolaz..“, „Koliko smo frikova vidjeli na eurosongu ,Let3 su kamilica.“, samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Mnogi su se nakon njihovog nastupa zapitali što je pisac htio reći? Upravo o tome progovorio je profesor s Fakulteta političkih znanosti Hrvoje Cvijanović na svom je Facebooku objasnio značenje pjesme.

Stranci također imaju podijeljena mišljenja. Dok neki tvrde da nam je ovo najbolja pjesma u posljednjih nekoliko godina te prognoziraju pobjedu, ima i onih koji zazivaju diskvalifikaciju.

  

 

Mnogi su primijetili i tehničke nedostatke te istaknuli da je ozvučenje bilo jako loše. A dijeli se i videozapis nezgode na reprizi pobjedničke pjesme kad se snimatelj poskliznuo na pozornici. 

 

 

 

 

 

Još vijesti