P.S. u Laganini

Biljka koja donosi sreću na ispitima, ali vas i motivira na učenje – sve ovisi koliko stabljika ima na sebi

Nije isto kupiti običan bambus jer sreću donosi vrsta sretnog bambusa koji je poznat u kineskoj kulturi.

17. ožujka 2023 15:31
Biljke bambusa.

Biljke bambusa. Foto: Toni Cuenca/Unsplash

Studenti traže sreću i u najmanjim stvarima koje bi im mogle pomoći za akademski uspjeh. Često to bude i nešto potpuno suludo ili banalno, ali dokle god garantira prolaznost na ispitima i kolokvijima, zašto ne!

Jedna od tih legendi krije se i u biljci bambusa. Naime, posebna vrsta bambusa poznata je kao ona koja donosi sreću. Dovoljno je držati ga u sobi kao dekoraciju, za koju ne trebate puno brinuti, a već postoji mogućnost da vam on donese sreću, pogotovo tijekom učenja i prije ispita, ako u to vjerujete.

Popularan u kineskoj kulturi i tradiciji

Kako navodi FernsNPetals, povijest biljke sretnog bambusa seže još u daleku kinesku kulturu koja je stara više od 4000 godina. Upravo u azijskoj kulturi sretni bambus simbolizira sve pozitivno, odnosno sreću, a najpopularniji je tijekom slavlja Nove godine kada si svi žele samo sreću u narednoj godini.

No, upravo prema kineskoj tradiciji, različite vrste bambusa donose različitu vrstu sreće. Točnije, sreća ovisi o količini stabljika koje vaš bambus ima. Tako sretni bambus s dvije stabljike donosi sreću i u ljubavi, onaj s tri donosi sreću u novčanom smislu, s pet predstavlja sreću u poslovnoj i akademskoj karijeri, a sedam stabljika predstavlja također bogatstvo, ali i zdravlje.

Djeluje i na vječito pesimistične studente

Za one koji su tužni, sretni bambus s osam stabljika garantira pojačivače sreće, kao i motivaciju za učenje! Zato studenti, nabavite ovu ukrasnu biljku koju ne trebate previše održavati jer i koji god sretni bambus da kupite, koliko god stabljika on imao, u svakom slučaju će vam donijeti neki oblik sreće u životu.

izvor: www.fnp.com

Još vijesti