M. P. u Laganini

Britanci pišu o rajskom ljetovanju – naša dva otoka među najljepšima u Europi

Bezbrižno uživanje u ljetnim mjesecima.

9. lipnja 2023 12:54
Otok Lopud

Otok Lopud Foto: Popova Tetiana/Shutterstock

Britanski list „The Telegraph“ je sastavio listu manjih otoka Europe na kojima možete provesti rajsko ljetovanje, a Rab i Lopud pronašli su svoje mjesto na listi.

Lopud su opisali kao otok na kojem možete bezbrižno uživati, a pri tome se ne morate bojati prometa – koji je u ljetnim mjesecima i turističkim destinacijama veći nego inače. Na Lopudu možete neometano uživati u ljepotama i možete se opustiti do te mjere da bosonogi šetate uz predivnu obalu.

Od urbanog Dubrovnika, za sat vremena putovanja brodom, stižete u malenu luku otočića Lopuda koji osvaja kućicama u boji meda. Na tom mjestu nije dozvoljen pristup autima i možete biti sigurni da ćete u miru provesti svoje ljetovanje.

Već je poznato da Rab posjeduje najbolje plaže na istočnoj jadranskoj obali, a ističu i da im je čudno kako još nije postao najposjećeniji otok Mediterana. Telegraph piše da je Rab ljepotica, a da je stari grad skup kuća i zvonika smještenih na poluotoku.

Uz ova dva hrvatska dragulja na popisu su se našli i Favignana (Sicilija), Agistri (Grčka), Pantelleria (Sicilija), Andros (Grčka), Ponza (Italija), Procida (Italija), La Maddalena (Sardinija), Meganisi (Grčka) i Cala Napoletana (Italija), stoji na tportal.hr.

 

Još vijesti