P.S. u Vodič za brucoše

Čarape, maskara, naušnice: Evo što sve studentima nosi sreću na ispitima i kolokvijima

Nije bitno koliko nevjerojatno zvuči, sve dok je prolaz na kolokviju zagarantiran!

29. Siječnja 2024 13:25
Maskara i čarape

Maskara i čarape Foto: New Africa; sitthiphong via Shutterstock/Shutterstock

Najgore doba akademske godine su ispitni rokovi ili razdoblje pisanja kolokvija. Oni koji imaju mogućnost polaganja kolegija kolokviranjem znaju kolika je to sreća, jer ove manji ispitni blokovi gradivo ipak „prepolove“ na nekoliko dijelova.

No, pojedini studenti, za dodatnu sreću, nose određene sitnice ili prakticiraju određene navike zbog kojih su uvjereni da s time definitivno prolaze ispit ili kolokvij!

Provjerili smo među studentima različitih fakulteta što je njihova „srećonoša“ za nadolazeće kolokvije, a odgovori su zaista različiti. Neki su bazični, za koje znaju svi, dok su drugi studenti ipak otišli korak dalje.

vezano Učenje ili odlazak na koncert? Vodič za brucoše Bivši studenti otkrili kako su preživljavali ispitne rokove: „Nisam učila dan i noć nego sam išla na koncerte“

Ista vrsta maskare na očima za svaki kolokvij

Studentica Maristela otkrila nam je svoje čudne metode koje joj, uvjerena je, pomažu da položi ispite. Iako smatra da su smiješne, ako joj pomažu da položi ispit, onda definitivno vrijede!

„Ja za sreću svaki puta na ispit ili kolokvij stavljam istu maskaru. Imam 2-3 vrste, ali kada se piše kolokvij, uvijek nosim tu jednu te istu – za sreću“, rekla je za MojFaks.

Osim iste vrste maskare, napominje da uvijek „fura“ iste naušnice, kao i penkalu – sve te stvari pomažu joj da prođe kolokvij ili ispit! Nije Maristela jedina koja ima unikatne stvari koje joj donose sreću.

Dvije različite čarape = sreća

Jedna od njih je i studentica novinarstva koja, kako govori, uvijek obuje dvije različite čarape na sebe koje joj garantiraju prolaz. Tko će joj ukrasti i isprobati ovu ideju i javiti nam funkcionira li?!

vezano Starenje mozga Laganini Starenje je nezaobilazan proces, ali ovi vitamini i minerali imaju ključnu ulogu u očuvanju funkcije mozga

Učenje je ipak najbolja metoda

Od ostalih stvari koje su nam studenti naveli, spominju se učenje i šalabahteri. Iako učenje nije tipična srećonoša, ne znači da ne funkcionira jer svi znaju da su najsigurniji na ispitu kada gradivo zaista i nauče.

No, i kada studenti ne uče, svejedno imaju metodu kojom im je lakše započeti ispit ili kolokvij. Jedna od njih je i Veronika, koja kako govori, nije 100 posto sigurna da je njezina metoda učinkovita, ali joj svakako pomaže.

„Ja se uvijek prekrižim i kratko pomolim. Znam da mi to neće pomoći ako nisam naučila, ali se zato molim za koncentraciju jer često znam biti toliko umorna na ispitu jer nisam ništa spavala da se uopće ne mogu sjetiti onoga što sam naučila“, govori Veronika.

Studentica Živa nesigurnosti nema jer je njezina metoda da cijelo gradivo ispisuje na papiriće što joj uvelike pomaže s obzirom da ima fotografsko pamćenje, a očito joj i donose sreću!

„Uglavnom si ključne stvari zapisujem na male papiriće što mi iz nepoznatog razloga pomaže da zapamtim, a onda to pokušavam vizualizirati i zapamtiti u kojem dijelu papirića sam što zapisala“, dodaje.

vezano Mnogima nezaobilazni dio jutra - kava Laganini Smijete li piti kavu na prazan želudac? Stručnjaci odgovorili na vječnu raspravu

Kava kao lijek za sve?

Naposljetku, ostaje studentica Katarina čija nam se metoda prizivanja sreće prije kolokvija jako sviđa. Vrlo je jednostavna i vjerujemo da je mnogi od vas prakticiraju.

Katarina  naime, obavezno popije kavu prije pisanja ispita. Na taj način se opusti, a s obzirom na to da je prakticira svaki put i ima dobre ocjene, zaključuje da joj donosi veliku sreću tijekom polaganja!

vezano Niste spremni za ispit? Nema veze, možda imate sreće! Nakon predavanja Niste stigli učiti i sad ne znate kako ćete položiti ispit? Ovih pet trikova će vam pomoći!

vezano Očajni student pokušava zadržati koncentraciju... Nakon predavanja Što brže naučiti 100+ stranica za ispit? Ako mislite da je nemoguće – pogledajte ovaj VIDEO

Još vijesti