L.B. u Laganini

Odsad možete kupiti pilulu protiv mamurluka! Cijena? Niti 10 kuna za komad

Nova tableta Myrkl djeluje razgrađujući alkohol u probavnom traktu, prije nego što stigne do jetre.

7. srpnja 2022 14:18
Uživanje u kojoj čašici, bez posljedica?! Čini se da je moguće...

Uživanje u kojoj čašici, bez posljedica?! Čini se da je moguće... Foto: Christian Bertrand via Shutterstock

Svima se dogodilo: večer prije pretjerali ste s kojom čašicom više, zbog čega sljedeći dan podrazumijeva tihu agoniju zbog koje se po tko zna koji put zaklinjete: „Nikad više.” No, svi znamo da to znači samo do sljedećeg puta.

vezano Peter i Martina - primjer uspjeha! Karijera Mladi par iz Pitomače 'ispekao' rakiju za kojom je poludio čak i Japan: 'Nismo htjeli proizvoditi brlju'

Mamurluk izazvan dehidracijom uslijed uživanja u većoj količini alkohola ili pak trovanje želudca, ukoliko zbilja „prekrdašite”, neugodne su nuspojave izlaženja i konzumiranja alkohola. Iako svatko od nas zna svoje granice, ponekad se dogodi da ih jednostavno prekoračimo, zbog čega nam se tijelo osvećuje u procesu triježnjenja i nakon njega.

Zamislite da su ove ružne i neugodne nuspojave prošlost i da više ne morate brinuti da ćete „jutro poslije” provesti u zamračenoj prostoriji prepunoj alkoholnih isparavanja, mirisa znoja i uz glavobolju koju ne biste poželjeli ni najgorem profesoru na faksu. Zahvaljujući znanosti, ovo je, čini se, odsad stvarnost!

vezano Najbolja vrsta tjelovježbe? Laganini Pivska joga je hit: Za 150 kuna po satu možete vježbati, ali i popiti 2 boce piva

Nova pilula Myrkl, osmišljena da prevenira mamurluk, predstavljena je početkom ovog tjedna i u prodaji je od 4. srpnja.

Djeluje čak 12 sati

Pilulu je potrebno popiti dva sata prije unošenja alkohola u organizam, a djeluje, kako obećavaju, čak 12 sati, umanjujući simptome mamurluka razgrađujući alkohol već u probavnom traktu (crijevima), prije nego stigne u jetru, piše Dazed.

Eksperimenti provedeni u procesu testiranja pokazali su da su osobe koje su popile dvije pilule i zatim popile dvije čaše vina, u organizmu imale 70 posto manje alkohola sat vremena nakon uživanja u vinu, u usporedbi s osobama koje su popile istu količinu vina, no bez pilula. Tableta sadrži i vitamin B12, koji, kako tvrde iz kompanije koja stoji iza ovog suplementa, pomaže osobama da se osjećaju svježije dan nakon uživanja u alkoholu.

Izvršni direktor Myrkla, Håkan Magnusson, tvrdi da je ova pilula proizvod koji „mijenja pravila igre”. Dodaje da je „umjereno uživanje u alkoholu s društvom dio britanske kulture, jer većina Britanaca svakog tjedna izlazi kako bi uživala u kojem piću s prijateljima.”

vezano Izrada gemišta u građevinskoj mješalici... Laganini Ovo je prava istina o viralnom diplomskom radu o izradi gemišta u građevinskoj mješalici

„Svrha Myrkla, dakle, je pomoći tim redovitim, umjerenim konzumentima alkohola da se sljedeći dan probude u dobrom stanju, bez obzira jesu li zaposleni profesionalci, mladi roditelji ili pak osobe starije dobi koje žele održati aktivan društveni život”, stoji u opisu proizvoda.

Dobri, stari provjereni „recepti” i dalje vrijede

Naravno, uzimanje pilule neće ukloniti sve negativne nuspojave konzumiranja alkohola. Naime, dehidracija i niska razinu šećera u krvi također mogu uzrokovati mamurluk, a osim toga pretjerivanje u piću podrazumijeva i cijeli sijaset zdravstvenih rizika. Kao i uvijek, ograničavanje broja čašica u kojima ćete uživati, kao i dovoljna količina vode koju ćete popiti tijekom konzumiranja alkoholnih pića, ostaju i dalje provjereni i učinkoviti načini da se idućeg jutra osjećate manje mamurno.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja Istraživanje o alkoholu koje će vas razočarati: Već jedno piće dnevno može vam smanjiti mozak

No, kao što su mnogi osjetili na vlastitoj koži, ovo je mnogo lakše reći nego sprovesti u djelo.

Pilule će vas koštati 30 funti (otprilike 266 kuna) za pakiranje od 30 komada, a moguće ih je naručiti na službenim stranicama kompanije.

izvor: dazeddigital.com

Još vijesti