V.K. u Laganini

Bizarno: Kaznili učenicu jer je na nastavu došla s iPadom napunjenim na 'samo' 93% baterije

S novim uređajima koji se koriste u nastavi, dolaze i nova pravila.

5. srpnja 2022 15:58
Kazna ako je ispod 97 posto napunjen!

Kazna ako je ispod 97 posto napunjen! Foto: shutterstock by amedeoemaja

Koliko nam se digitalizacija uvukla u svakodnevni život, shvatili smo tek s dolaskom COVID-19 i prvim "zaključavanjima". Posao se većini sugrađana preselio kući, predavanja su organizirana pomoću Zooma, Meeta, Teamsa, a prijateljima i obitelji komunicirali smo video-pozivima, zbog čega nam je internetska veza, dostupna 0-24, svima postala imperativ.

vezano Slika nije pronađena Laganini Kakva legenda! Promijenio ime u 'Reconnecting' na Zoomu i izbjegavao pitanja na online predavanjima tjednima

No, kako se digitalizirala i nastava, počela su se primjenjivati nova pravila ponašanja u školi. Postoji nekoliko različitih prekršaja koje kao studenti ili učenici možete napraviti od toga da ne napišete zadaću ili kasnite na predavanje.

93 posto nije dovoljno?

Međutim, jedna se majka iz Velike Britanije nedavno šokirala kada je njena kćer zadržana u školi u "kazni" jer je na nastavu došla s iPadom, napunjenim sa samo 93 posto baterije.

Njena majka Selina, zbunjena ovakvom kaznom, objavila je Tweet koji je ubrzo postao viralan.

  vezano Filip je plašio prolaznike kraljevskim pitonom Laganini Student svojim kraljevskim pitonom plašio prolaznike po Zagrebu pa završio na sudu: 'Htio sam samo zabavu'

"Moja je kćer dobila kaznu jer je njen iPad, kada je stigla u školu, bio napunjen na 93 posto. Pomoćnik ravnatelja, kojemu sam u međuvremenu poslala e-mail, rekao je da se očekuje da baterija na iPadu ne smije biti niža od 97 posto ili će učenici biti kažnjeni. Zbunjena sam. Je li još netko čuo za takve gluposti?", upitala je majka na Twitteru i dobila skoro 120 tisuća lajkova u samo nekoliko dana.

Prema njenim riječima, obratila se pomoćniku ravnatelja škole, koji ju je potom obavijestio da djeca moraju doći u školu s najmanje 97 posto napunjenom baterijom na iPadu.

U idućemTweetu, majka je napravila i objavila snimku zaslona e-maila kojeg je poslala svim dužnosnicima u školi, tražeći objašnjenje za neobičnu kaznu.

Selina je izjavila i da se obratila profesorici svoje kćeri i rekla joj da njena kćer neće biti kažnjena sve dok ne dobije odgovor.

"Možete li mi, molim vas, objasniti zašto je neposjedovanje 100 posto baterije održiva osnova za zadržavanje učenika?", upitala je majka u svom mailu, a pritom je istaknula i da 93 posto koliko je njena kćer imala, neće nikako smetati pri učenju, a koristila je uređaj tijekom cijele nastave.

vezano Slika nije pronađena Vijesti Pijani student urinirao po spomeniku: Prijeti mu zatvorska kazna i 5 godina zabrane objavljivanja na internetu

Selina je nastavila da je ova kazna "arhaična", tvrdeći da njena kćer nije učinila ništa loše i da stoga ne zaslužuje nikakvu kaznu, te da ovakvi propisi "ulijevaju nepotreban strah" učenicima i nisu prikladan pristup vođenju škole.

Bilo i čudnijih kazni

Priča se ubrzo proširila Twitterom, a mnogi su korisnici podijelili svoja iskustva vezana uz neobične kazne koja su njihova djeca doživjela u svojim školama.

"Škola nema nikakvog smisla s ovakvim pravilima, već je to samo učenje kako biti poslušan. Njihova je svrha postala pripremiti buduće odrasle ljude za poslušnost kasnije u životu. Ovo je tip institucije za koji većina ljudi vjeruje da je dobro za njihovu djecu", piše netko u odgovor.

 "Moja je kćer jednom završila u kazni jer je ostavila olovku u ormariću. Zbog toga je zakasnila na bus kući, a mi roditelji radimo i nismo mogli ići po nju, pa je ona išla pješice. Nakon toga sam nazvala ravnatelja i rekla sam mu da stvaraju nepoštovanje prema autoritetu jer dovode sigurnost učenika u pitanje", napisala je jedna majka. Uz nju, javio se i još jedan korisnik koji je napisao da je njegov sin završio također u kazni jer je imao olovku, no nije bila našiljena.

vezano Slika nije pronađena Laganini Nevjerojatno: Traže oslobađanje ubojice jer je prezgodan?

Neki se slažu s mjerom

S druge strane, dio korisnika je i razumio ovakvu kaznu za smanjeni postotak baterije.

"Ako učenici kroz cijeli dan koriste iPade da završe svoju nastavu i ako uopće ne pišu na papiru, onda u potpunosti razumijem ovakvu odluku jer ona govori da svi moraju imati adekvatnu opremu za učenje", piše netko.

Uz njega, javio se i još jedan učitelj koji smatra da je majčina reakcija bila pretjerana. "Smiri se, mama. Tvoja kćer može podnijeti ovu kaznu. Ovakvi visoki standardi uče djecu kako da se prilagode izazovima. Ovo je i šansa da malo očvrsne. Uz to, u toj kazni može napraviti i dovršiti zadaću bez ikakvih smetnji", piše učitelj. 

Uz njih, javili su se i korisnici koji se više razumiju u trajanje baterija na modernim uređajima, smirujući majku da je najoptimalnije stanje baterije između 20 i 80 posto napunjene baterije.

Još vijesti