V.K. u Laganini

Udaje se za 16 godina starijeg bivšeg profesora s fakulteta: 'Od početka mi se sviđao kao muškarac'

Iako je svoje osjećaje objelodanio tek nakon što mu više nije bila studentica, mnogi su osudili njihovu vezu i brak.

23. kolovoza 2022 12:25
Svoje osjećaje otkrio joj je tek kad joj više nije predavao...

Svoje osjećaje otkrio joj je tek kad joj više nije predavao... Foto: Lucky Business via Shutterstock

Ljubav je jedan od glavnih pokretača umjetnosti, glazbe, pomicanja granica, ali i grešaka i patnje. Ljubav ne poznaje religiju, godine ni etničke razlike, a na nju nisu imuni kako studenti i studentice, tako ni profesori i profesorice.

16 godina stariji, predavao joj na faksu

"Prava ljubav je uvijek dobrodošla, nebitno kada, gdje i u kojem momentu", piše djevojka u svojoj objavi na popularnoj stranici Ispovesti.

vezano Slika nije pronađena Laganini Studentica se udala za profesora s fakulteta starijeg gotovo 30 godina

"Uskoro se udajem za bivšeg profesora sa fakulteta i veoma sam sretna zbog svog izbora. Ljubav je prelijepa stvar i ne dopuštajte drugima da vam ruše snove. Moj budući suprug je stariji od mene 16 godina. Dok sam išla na predavanja i polagala ispite kod njega, uvijek je postojalo nešto među nama, ali ništa konkretno se nije događalo. Bio je isti prema svima. Zaista mi se sviđao od samog početka, ali ne kao profesor, već kao čovjek, kao muškarac sa kojim bih željela provesti cijeli život", piše djevojka i dodaje da je njen budući suprug čekao da ona diplomira kako bi joj priznao svoje osjećaje.

vezano Vijesti 57 godina razlike: Umirovljenik i studentica planiraju vjenčanje iako se nikad nisu vidjeli uživo

"Prije sam živjela u iluzijama da se to nikada neće dogoditi i da se samo zanosim te da je to možda neka prolazna faza. Ali evo, dogodilo se! Ljudi, nikada ne odustajte od svojih snova, ma koliko god vam se činilo da su nemogući“, napisala je.

Komentari mahom ipak negativni

Oveća razlika u godinama bila je potpuno normalna za vrijeme mladosti naših baka i djedova, a nije neka novost ni u današnjem svijetu. No, komentatori iz regije osudili su djevojku u komentarima zbog izbora starijeg muškarca, a njega su osudili jer voli "mlađe".

vezano Slika nije pronađena Laganini Studentica se udala za 80-godišnjeg umirovljenika: 'Naša je ljubav sirova i lijepa'

"Sretno, ali ja bih se uvijek pitala gleda li tako i druge studentice i hoće li me jednog dana zamijeniti nekom novom i mlađom koju je isto tako upoznao. Nije mi baš najnormalnije da se profesor zaljubi u 16 godina mlađu studenticu, ali okej, tko sam ja da sudim", piše netko u komentarima.

S druge strane, javio se i netko tko smatra da godine nisu presudne kada je ljubav u pitanju. "Zašto ti to nije najnormalnije? I oni su ljudi, može se svakome dogoditi. On nije ni na koji način iskoristio što se pronašao na moćnijem položaju, priznao joj je tek kada je diplomirala. Ne vidim razlog za osudu, pritom, ni razlika nije neka nenormalna", piše netko.

vezano Kupio joj je knjigu neobičnog naziva... Laganini Internet 'isprdao' studenta koji 'dejta' sa starijom djevojkom: 'Rekla mi je da sam balavac, a ja njoj da je baba'

"Njoj je samo da se uda"

Zabrinjavajući broj čitatelja piše vrlo seksističke komentare prema autorici objave.

"Meni kao osobi koja je do skoro bila student je jeziva ideja da me gleda profesor 15 ili 20 godina stariji. Neka je najljepši, najpametniji, naj sve što postoji... Nema on što tražiti sa mnom kad nismo ni približno ista generacija. Em nije ni etički. A ovoj je izgleda najveći san da se uda...", pišu.

"Hm, čudno je to da nije izabrao ženu njegovih godina? Odlično se proračunao, kako ne. Ti si mlada, lijepa, puna života, rodit ćeš mu djecu i svi zadovoljni. Nije htio riskirati sa ženom njegovih godina, nego mlađu da mu rodi i da uživa sa njom u krevetu, još ako si neiskusna", pišu komentatori.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja Ostavila dečka jer nema diplomu: 'Bitno je da partneri imaju isti stupanj obrazovanja, evo zašto...'

"Seks je važan dio braka"

"Znam iz iskustva da ćeš kasnije zažaliti što nisi pored mlađeg. Moj je postao seksualno nesposoban i uopće mu nije do toga. Nije sve stvar u tome, lijepo je i voljeti, ali je seks ipak bitan dio braka", piše ova žena svoje iskustvo.

"Ja sam spavala sa profesorom od 45 godina i bilo mi je predobro. On je zgodan i nisam mogla odoljeti. Opet bih sa njim to isto ponovila, radije nego s mlađim", piše pak ova djevojka.

"Stariji znaju biti privlačniji, još ako su alfa mužjaci. Ja sam bila u vezi sa tako starijim profesorom. Bilo nam je lijepo. U krevetu je bio odličan, ali nismo mogli nastaviti zbog njegove ljubomore. Bio je psiho tip. Ograničavao me, pratio me i zbog toga smo prekinuli", piše još jedna svoje iskustvo.

vezano Slika nije pronađena Laganini COVID-19 im je oduzeo seks: Studenti krive pandemiju za 'prisilni celibat'

"Ja ti želim sreću, ali mislim da si napravila grešku u izboru. Sada si sigurno zaljubljena i gledaš ga drugačijim očima, ali kasnije neće biti isto. Bit ćeš mlada, a on će sve više ličiti na starog oronulog čovjeka i bit ćeš nezadovoljna. Iz iskustva kažem", tvrdi netko.

"I ja sam se udala za profesora s fakulteta i iskreno, pokajala sam se. U početku se ne osjeća, ali kasnije se osjeti ta razlika u godinama. On više nije isti u krevetu, postao je nervozniji, ljubomorniji. Udala sam se za njega iz ljubavi i imam sina, ali ipak je to razlika u godinama koja će se sigurno osjetiti u budućnosti", pišu komentatorice.

Neki ipak podržavaju

"Pa dobro, lijepo! Neka je sa srećom. Završila si fakultet i onda je on tek priznao da mu se sviđaš. Korektno. U suprotnom bih osudila. Ali ne brini, sad će osuditi, klasika za nas narod!", "Sretno", "Ajde, neka vam je sa srećom", nabrajaju drugi.

"Ne osuđujte odmah djevojku. Možda se stvarno on zaljubio u nju i ne znači da će je varati s drugim studenticama, jer znam profesora u okruženju koji je oženio studenticu približne razlike u godinama, pa su evo, već 7 godina u sretnom braku i imaju dvoje djece. Sretno!", pišu za kraj.

Još vijesti