V.K. u Laganini

78-godišnji maturant: Zbog duga u knjižnici, djedica dobio diplomu tek nakon 60 godina

Bez podmirivanja dugovanja u fakultetskoj knjižnici nema diplome.

8. lipnja 2022 10:57
Ted Sams je službeno dobio svoju diplomu!

Ted Sams je službeno dobio svoju diplomu! Foto: screenshot via Facebook@Alhambra Unified School District

Davne 1962 godine, maturanti američke Srednje škole "San Gabriel" u Kaliforniji u Pasadeni, proslavili su kraj školske godine primajući svoje diplome. Svi, osim Teda Samsa.

"Jako sam uzbuđen", rekao je Ted Sams za Pasadena Star News gotovo 60 godina nakon što su njegovi kolege iz školskih klupa dobili svoju diplomu.

vezano Slika nije pronađena Laganini [VIDEO] 23-godišnja unuka i 88-godišnji djed diplomirali isti dan: 'Ovo je naš trenutak'

Naime, Tedu Samsu je trebalo 60 godina da dobije svoju diplomu za završetak srednje škole zbog "sitnice" od 4,80 dolara, što je gotovo 34 kune. Naime, zbog neplaćenog dugovanja knjižnici, Ted nije mogao dobiti svoju diplomu prije 60 godina.

Svi su navijali za njega

"Samo sam malo nervozan", dodao je Sams. "Ali kada stanem u red i rješim sve, mislim da će sve biti u redu. Jedna stvar zbog koje sam jako sretan je to da će i ovo biti ubrzo gotovo. Ovo je izvan kontrole, ne mogu vjerovati", komentira starac od 78 godina.

Nekoliko sati kasnije, Ted Sams je prošetao pozornicom s kapicom na glavi zajedno sa 60 godina mlađom generacijom kako bi mu uručili diplomu.

vezano Slika nije pronađena Laganini Studentica se udala za 80-godišnjeg umirovljenika: 'Naša je ljubav sirova i lijepa'

"Super su se odnosili prema meni i drago mi je da su se dobro odnosili i prema mojoj obitelji", komentirao je Ted mlađu generaciju maturanata, a usto je dodao da je ovo jedan od najljepših trenutaka njegovog života. "Kada vas puno slikaju i svi navijaju za vas što možete očekivati? Nisam ovo očekivao, ali što reći?", dodaje 78-godišnji maturant.

"Kada se popeo na pozornicu i dobio svoju diplomu, svaka osoba na toj pozornici ga je zagrlila i svi su navijali za njega, čak i oni na tribinama", kazala je njegova kćer Sherry Sams.

vezano Danilo Čvorović nije dvojio ni trenutka... Vijesti Student 83-godišnjem djedici vratio izgubljeni novčanik: 'Odgojen sam tako…'

Suspendiran zbog "zezancije"

Iako je svoj trenutak Ted mogao imati i prije 60 godina, kaže kako je cijela situacija tada izmakla kontroli. Njega su naime, pet dana prije kraja školske godine, suspendirali iz škole zbog "zezancije", zbog čega je propustio jedan od završnih ispita. Potom je upisao i pohađao ljetnu školu Alhambra tijekom koje je položio spomenuti ispit kako bi prošao razred.

Nakon što se vratio u svoju matičnu školu, San Gabriel, kako bi dobio svoju diplomu, rekli su mu da duguje 4,80 dolara zakasnine u knjižnici za knjigu koju nije vratio na vrijeme. Kako Ted kaže, tada nisu imali puno novaca, a 4,80 dolara je u 1962. godini vrijedilo više nego danas. "Ah, onda sam rekao da ću pričekati", prisjeća se.

vezano Slika nije pronađena Vijesti 'Dobra hrana, dobar život i dobra obitelj': Tajna uspjeha djedice koji je diplomirao taman prije 100. rođendana

S obzirom na to koliko je godina zapravo prošlo, Ted je bio uvjeren da je škola bacila njegovu diplomu, no njegove kćeri Sherry i Sally, koje su njegovu priču čule već milijun puta, odlučile su provjeriti čeka li oca još uvijek njegova diploma.

vezano Unuka Mina i djed Dragan Laganini [FOTO] Studentica medicine rasplakala regiju: Njeno dopisivanje s djedom je nešto najljepše što ćete danas pročitati

Nakon što su kontaktirale školu, zaposlenica je uspjela iz starih arhiva i kutija "iskopati" diplomu koja je skupljala prašinu 60 godina. Potom su o situaciji obavijestili i ravnateljicu koja je Samsa pozvala na dodjelu svjedodžbi s generacijom maturanata 2022. godine da bi mu time ostvarila jednu od najvećih želja njegova života – da pred obitelji, kćerima, unucima, praunucima i prijateljima konačno primi svoju diplomu u ruke.

izvor: pasadenastarnews.com

Još vijesti