M. D. u Laganini

Ovo je 7 najvećih grešaka koje vas sprječavaju kod gubitka kilograma

Zamke koje zablokiraju vagu i ne dozvoljavaju gubitak kilograma

10. ožujka 2023 15:43
Zdravi doručak

Zdravi doručak Foto: Photolampocka/Shutterstock

Uskoro nam dolazi proljeće, svi su manje više na određenim dijetama kako bi što bolje izgledali za vrijeme ljetnih mjeseci, ali gubitak kilograma nije uvijek jednostavan kako se čini. Ponekad je teško izgubiti višak kilograma koji se skupe preko zime, trudite se, ali vaga to ne pokazuje.

Unatoč regulaciji prehrane i redovitom treningu, tu su zamke koje zablokiraju vagu i ne dozvoljavaju da kilogrami padaju. Postoji nekoliko zabludi prilikom mršavljenja koje upućuju na grešku tijekom gubitka kilograma. U velikom broju slučajeva ljudi pogriješe s doručkom, unesu namirnice pune šećera i masti koje imaju suprotan učinak od željenog.

Donosimo vam nekoliko najvećih grešaka s doručkom, koje vas sprječavaju u određenom cilju, prenosi zadovoljna.dnevnik.hr.

1. Izbjegavanje proteina

Istraživanja su pokazala da doručak baziran na proteinima uravnotežuje količine šećera u krvi i smanjuje nagle napade gladi. Prema tome, pokušajte započeti dan s obrokom koji u sebi sadrži proteine ili pojedite jogurt u koji ste dodali chia sjemenke.

 2. Pretjerivanje sa sokom

Jedna prosječna naranča ima oko 60 kalorija, a čaša kupovnog soka ima čak dvostruko više. Pokušajte smanjiti unos sokova i zamijenite ga cijeđenom narančom koja je dobar izvor minerala i vitamina.

3. Konzumiranje pogrešnih masti

Izbjegavajte zasićene masne kiseline poput slanine i maslaca, a za doručak uvrstite zdrave masti poput grčkog jogurta.

4. Dodavanje umjetnih sladila

Studija je pokazala da umjetna sladila mogu narušiti ravnotežu bakterija u želucu, a nutricionisti sugeriraju ispijanje kave bez sladila.

5. Predugo čekanje na doručak

Ako prvi obrok u danu bude tek nekoliko sati nakon buđenja, veće su šanse da ćete pretjerati s konzumacijom hrane.

6. Veličina namirnica

Utječe na količinu hrane koju unosimo u organizam, a preporuka je upotreba kuhinjske vage kako bi pojeli upravo onoliko hrane koliko treba vašem organizmu.

7. Preobilni obroci

Treba birati obroke sastavljene od uravnoteženog omjera ugljikohidrata i proteina koji daju dovoljno energije za početak dana. 

 

Još vijesti