V.F. u Laganini

Želiš potajno „stalkati“ nekoga na Instagramu? Donosimo ti kratki tutorijal

Za iskusne „stalkere“...

17. Siječnja 2023 15:25
Instagram ikona na zaslonu

Instagram ikona na zaslonu Foto: Webster2703 via Pixabay

Nije upitno da volimo društvene mreže. Volimo na njima objavljivati, ali volimo i „baciti oko“ na ono što su drugi objavili. Budimo iskreni, ponekad ne želimo da oni to saznaju. Gotovo svaka osoba ima profil na nekoj društvenoj mreži. To je predobra prilika koju jednostavno moramo iskoristiti da bismo ih potajno uhodili.

Međutim, tu nam često mogu stvarati problem zaključani profili na Instagramu kao i storyji za koje znamo da će osoba koja je ih je objavila vidjeti da smo ih otvorili. Ipak, čini se kako privatne objave na Instagramu ipak nisu toliko privatne. Postoji jedan trik kojim možeš vidjeti tuđe privatne objave.

Kako vidjeti privatne objave?

Naime, korisnik koji već prati određeni profil jednostavno može pregledati slike i videozapise koji se učitavaju na stranici te zatim izvući njihov „javni URL“. Kad je to učinio, taj „javni URL“ tada može dijeliti s osobama koje nisu na Instagramu ili ne prate privatnog korisnika koji je objavio te fotografije, odnosno može ga poslati tebi, prenosi BuzzFeed, ali napominju kako taj trik neće upaliti baš uvijek.

Što ako je profil zaključan?

Moguće je vidjeti i fotografije osobe koja ima zaključan profil na Instagramu. Potrebno je jednostavno u Google tražilicu upisati naziv tog zaključanog profila te zatim kliknuti na Image Search. Velika je šansa da će se među slikama pojaviti i neke od fotografija osobe koju pokušavaš uhoditi.

Anonimno pregledavanje storyja

Osim toga, moguće je i pogledati nečiji story na Instagramu bez da na listi gledatelja piše tvoje ime. Pri tome od pomoći može biti stranica Inflact. Na toj stranici treba kliknuti na Tools > Profiles > Stories Viewe. U polje za pretragu upiši korisničko ime osobe koju potajno uhodiš, uz prefiks „@“. Inflact će ti tada prikazati traženi story, a osoba koja ga je objavila to neće znati. Ovu „caku“ jedino nije moguće iskoristiti kada se radi o zaključanim profilima.

Izvor: BuzzFeed

vezano Trofej sa Svjetskog nogometnog prvenstva Vijesti Nakon tri godine zasjala nova „najlajkanija“ objavu na Instagramu ikada – i to sa Svjetskog nogometnog prvenstva

vezano Cjedilo za tjesteninu. Laganini Hit u kuhinji! Odlična „fora“ za cijeđenje tjestenine – hoćete li je isprobati?

Još vijesti