V.F. u Laganini

Evo koji su najprecjenjeniji gradovi na svijetu prema ocjenama turista: Iznenadit ćete se kad vidite gdje je Zagreb!

Slažete li se? Recite nam u anketi!

22. veljače 2023 11:44
Grad Zagreb

Grad Zagreb Foto: ArvidO via Pixabay

Na internetskoj stranici kingcasinobonus.uk je objavljen popis najprecjenjenijih gradova svijeta. Listu su sastavili stručnjaci na temelju stranica za recenzije kao što je TripAdvisor. Tako su pregledali desetke tisuća ocjena za 85 najpopularnijih gradova širom svijeta.

Na popisu se našao i glavni grad Hrvatske, Zagreb, i to na poprilično visokom, 25. mjestu. Prema istraživanju, turiste najviše razočara uspinjača koja spaja Gornji i Donji grad.

Bangkok prvi na popisu

Od gradova iz regije, na popisu su se još našli Ljubljana koja je na 17. mjestu te Beograd koji se nalazi na 32. mjestu. Turiste u Ljubljani najviše razočara tvrđava Stari grad, a u Beogradu Muzej Nikole Tesle.

Prvi grad na listi je Bangkok, a prema istraživanju, 17 posto turista ostane razočarano nakon posjeta. Evo koji su gradovi zauzeli prvih deset mjesta te koje su atrakcije u njima najviše razočarale turiste.

1. Bangkok (Tajland), ulica Khaosan Road

2. Antalya (Turska), vodeni park Water Planet

3. Singapore (Singapur), Ulica Orhideja

4. Munich (Njemačka), Deutsches Museum

5. Rimini (Italija), zabavni park Fiabilandia

6. Miami (SAD), proslava Calle Ocho u Maloj Havani

7. Mumbai (Indija), plaža Juhu

8. London (UK), London Eye

9. Pariz (Francuska), Montmartre

10. Tokyo (Japan), statua psa Hachika

Anketa

Mislite li da je Zagreb precijenjen grad?

Ukupno glasova:

vezano Prizor iz Amsterdama. Postani student Želiš li u 2023. studirati ili živjeti u inozemstvu? Ovi europski gradovi idealni su za mlade

vezano Ljubljana je grad po mjeri čovjeka i studenta Laganini Ne znaš gdje otići za vikend? Donosimo nekoliko ideja za odličan provod u susjednoj Sloveniji!

Još vijesti