V.F. u Laganini

Fanovi oduševljeni novim Disneyjevim igranim filmom: Postao najbolje ocijenjeni prema publici

Glavna glumica se suočila s brojnim kritikama.

29. svibnja 2023 16:38
Gledanje filma uz kokice

Gledanje filma uz kokice Foto: Pixabay; JESHOOTS-com

Mala sirena Roba Marshalla postala je najbolje ocijenjeni Disneyjev igrani film na Rotten Tomatoesu.

Nedavno objavljeni film postigao je impresivnih 95 posto u odjeljku publike na web stranici s recenzijama.

Film je u kina stigao 26. svibnja i već je zaradio gotovo 200 milijuna američkih dolara na blagajnama. Čini se kako ga publika apsolutno voli, a kako smo spomenuli, postigao je najveću ocjenu obožavatelja za Disneyev igrani remake do sada, piše UNILAD.

Time je pobijedio Aladdina redatelja Guya Ritchieja koji ima ocjenu od 57 posto. Osim toga, pobijedio je i Mulan, koja ima ocjenu gledanosti od 47 posto, Pepeljugu Kennetha Branagha, koja ima 78 posto, i Knjigu o džungli iz 2016., koja ima 86 posto.

Bio je meta brojnih kritika

Ovaj Disneyev film postao je meta brojnih kritika u zemljama kao što su Francuska, Njemačka i Koreja. AlloCiné u Francuskoj čak je izdao priopćenje prošlog tjedna, otkrivajući da je film dobio „neobičan“ priljev loših kritika i pozvao kinoposjetitelje da se sami odluče.

„Trenutno promatramo neuobičajenu raspodjelu bodova koja zahtijeva oprez. Potičemo vas da se sami odlučite o filmu“, napisali su.

IMBD je također izdao upozorenje za svoje stranice u SAD-u, Kanadi, Brazilu i Meksiku, koje glasi: „Naš mehanizam ocjenjivanja otkrio je neuobičajenu aktivnost glasanja za ovaj naslov. Da bismo očuvali pouzdanost našeg sustava ocjenjivanja, primijenjen je alternativni izračun težine.“

„Iako prihvaćamo i uzimamo u obzir sve glasove koje su primili korisnici, nemaju svi glasovi isti utjecaj na konačnu ocjenu. Kada se otkrije neuobičajena glasačka aktivnost, može se primijeniti alternativni izračun težine kako bi se očuvala pouzdanost našeg sustava“, dodali su.

Kritizirali i glavnu glumicu

Mala sirena je izazvala značajnu reakciju otkako je objavljeno da je Halle Bailey izabrana za ulogu slavne sirene 2019.

Vijest o izboru glumice čak je natjerala obožavatelje da tweetaju hashtag #NotMyAriel, koji je postao popularan. No, unatoč tome, 23-godišnjakinja je dobila pohvale za svoju izvedbu.

„Bailey je jedini neublaženi trijumf dovršenog filma i najbolji argument za cijeli ovaj poduhvat remakea uživo u jednom svjetlucavom paketu sirene“, napisala je Ellen E. Jones za The Guardian.

„Ako ovi filmovi trebaju imati ikakvu svrhu osim zarade potaknute nostalgijom, to mora biti omogućiti svoj djeci – ne samo bijelcima – da vide sebe kao stanovnike Čarobnog kraljevstva“, dodala je.

Izvor: UNILAD

Još vijesti