M. P. u Laganini

Ne znaš gdje otići za vikend? Donosimo nekoliko ideja za odličan provod u susjednoj Sloveniji!

Ljubljana je uvijek dobra ideja za vikend putovanje.

13. veljače 2023 16:20

Ljubljana je grad po mjeri čovjeka i studenta Foto: Marijana Peranić/MojFaks

Ljubljana je grad po mjeri čovjeka i studenta Foto: Marijana Peranić/MojFaks

Ljubljana je grad po mjeri čovjeka i studenta Foto: Marijana Peranić/MojFaks

Izlet u Ljubljanu - 4 Foto: Marijana Peranić/MojFaks

Ako planirate otići na kratki izlet za vikend, a ne želite se voziti cijeli dan u autu, savjetujemo vam da provedete svoje slobodno vrijeme u glavnom gradu Slovenije. Svega sat i pol vožnje od Zagreba, nalazi se Ljubljana, a mnogi je opisuju kao šarmantan grad baš po mjeri čovjeka.

Za početak vam preporučamo da krenete od Zmajskog mosta koji se smatra najljepšim mostom bečke secesije. Zmajevi su simbol grada, a uz njih se veže nekoliko legendi, prenosi intellecta.hr.

Nakon Zmajskog mosta, prošetajte se preko tržnice i stižete do uspinjače koja vas vodi u srce staroga grada, na Ljubljanski dvorac koji je prije bio utočište, a danas je kulturno središte. Do dvorca možete doći pješke, ali preporučamo vam da ipak koristite uspinjaču, studentska cijena u jednom smjeru je 4 eura.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Visit Ljubljana (@visitljubljana)

Kada razgledate dvorac, spustite se do šetnice Cankarjevo nabrežje i prošetajte do Prešernova trga gdje se nalazi kip posvećen najvećem slovenskom pjesniku. Vjerujemo da je sada već vrijeme za kavu, a lokal „Slovenska hiša“ savršeno je mjesto za odmor. Prepustite se čarima ovog šarmantnog grada i uživajte u kavi s pogledom na rijeku Ljubljanicu.

Donosimo ti preporuku za gastrolokacije, u ponudi gastropuba „Pop's place“ možete pronaći razne vrste burgera koji će vas oduševiti. Preskočite desert u ovom lokalu i zaputite se do popularne slastičarnice „Sisters Kurtoš“ koja nudi trdelnik s raznim preljevima i kremama, sigurni smo da će vas osvojiti na prvu. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SISTERS KURTOŠ / Ljubljana (@sisterskurtos)

Vjerujemo da nećete požaliti ako se odlučite na jednodnevni izlet u Ljubljanu, prošetate uz rijeku i isprobate ove slasne delicije.
 

Još vijesti