M. P. u Laganini

Riječanin je na Glovu napravio račun od 1400 eura, a ove namirnice se najčešće naručuju

Jedna od vodećih svjetskih aplikacija slavi četiri godine.

19. svibnja 2023 16:13
Zaposlenik Glova

Zaposlenik Glova Foto: LCV/Shutterstock

Glovo koji je vjerujemo svima dobro poznat, slavi četiri godine rada na hrvatskom tržištu, a nije tajna da je to jedna od vodećih svjetskih aplikacija za dostavu više kategorija proizvoda.

U tom periodu susreli su se sa raznim izazovima, između ostalog i pandemija koronavirusa, a dostavljači koji surađuju s platformom isporučili su više od 12 milijuna narudžbi i ukupno prešli 52 milijuna kilometara.

Za portal N1 govorio je Drago Cota, generalni direktor Glovo Hrvatska: „Hrvatska je vrlo važno tržište za Glovo, a dokaz je činjenica da lokalni tim kontinuirano dovodi poslovanje na potpuno novu razinu u cijelom ekosustavu – za korisnike, partnere i dostavljače.“

„Prepoznajemo neizmjeran potencijal tržišta i predani smo proširenju našeg dosega dodavanjem novih partnera i gradova našoj platformi. U središtu razvoja Glova je naš izniman lokalni tim profesionalaca koji aktivno podržavaju naše partnere u širenju njihovog poslovanja dok ispunjavaju različite zahtjeve Glovo korisnika.“

Tijekom te četiri godine Hrvati su najviše naručivali hamburgere, pizze i ćevape. Kada je riječ o namirnicama, najčešće se naručuje voda, a najviše se traže pivo, mlijeko i banane. Iz Glova ističu da je jedna od najneobičnijih narudžbi postavljena u odjeljku „Bilo što“, a tražene su kutije za selidbu, boja za zidove i gume za bicikle.

Najskuplju isporuku je izvršio Riječanin koji je naručio pametni telefon za nešto više od 1400 eura, a jedan korisnik je imao čak 1617 isporuka preko Glova u prethodne četiri godine – što znači da je imao više od jedne dostave dnevno.

Hrvati cijene ovu uslugu, to pokazuje i velik broj napojnica, a prepoznati su kao oni koji su najčešće davali napojnice od svih 25 tržišta na kojima Glovo posluje, stoji na n1info.hr.

Još vijesti