Kinder jaje.

Nemaju sve države ista pravila, pa tako ni kada je u pitanju konzumacija pojedine hrane, slatkiša i pića. Kada je u pitanju SAD, postoje neke namirnice koje su tamo striktno i zakonski zabranjene, dok se kod nas mogu normalno konzumirati.

Iako su razlozi tih nekih zabrana i ograničenja u SAD-u opravdani, za pojedine smo ostalo šokirani kada smo shvatili da se tamo ne smiju jesti. PunKufer izdvojio je tri takve namirnice – koje je moguće jesti u Hrvatskoj, ali ne i u SAD-u, pa provjerite o kojima se radi!

Kinder jaja

Vjerojatno ne postoji osoba koja ne voli Kinder jaja! Neki su odrasli uz ovaj slatkiš koji je nama, u Hrvatskoj, ali i u Europi, dobro poznat. No, nije u SAD-u!

Tamo je zabranjen zbog plastičnih igračaka koje se dobiju u jajetu zbog potencijalne opasnosti od gušenja za malu djecu koja će konzumirati ovaj slatkiš.

Konjsko meso

Nije baš česti slučaj čuti da netko jede konjsko meso, ali ono u Hrvatskoj nije zabranjeno za konzumaciju. Naprotiv, kako navodi PunKufer, pojedina istraživanja su pokazala kako je ono iznimno zdravo zbog količine proteina i željeza koje sadrži.

SAD također nije zabranio jedenje konjskog mesa, ali je nezakonito prodavati konje u svrhu konzumiranja njihova mesa.

Guščja jetra

Najpoznatije jelo napravljeno od guščje jetre je pašteta koja se često konzumira i u Hrvatskoj. U Americi je ona zakonom zabranjena zbog načina hranjenja gusaka.

Nasilni način hranjenja podrazumijeva šopanje kukuruzom kako bi im jetra nabubrila i do osam puta više od normalne, prirodne veličine, a ta nabubrena jetra se koristi za paštete. Tako da je to razlog zbog kojeg je zabranjena, primjerice u Kaliforniji i New Yorku.

izvor: punkufer.dnevnik.hr
 

zabranjena hrana u Americi Amerika vs. Hrvatska čudni zakoni zakonska ograničenja u Americi

Još vijesti