M. P. u Laganini

Kakve su šanse da Let 3 uđe u finale Eurosonga? Umjetna inteligencija ima odgovor

Grupa je stekla brojne obožavatelje diljem Europe.

24. travnja 2023 15:57
Let3 vs umjetna inteligencija

Let3 vs umjetna inteligencija Foto: Canva/Let 3/Instagram

Liverpool je domaćin 67. izdanja Eurosonga, a Hrvatsku će predstavljat grupa Let3 s pjesmom „MAMA ŠČ“. Ovaj natjecateljski glazbeni festival održat će se tijekom tri večeri u razdoblju od 9. do 13. svibnja. Hrvatska je trenutno 17. na kladionicama za pobjednika, no umjetna inteligencija nije previše optimistična.

U protekla dva mjeseca riječka grupa je stekla brojne obožavatelje diljem Europe, a pojedinci smatraju da je pred Hrvatskom jedan od najboljih plasmana u povijesti Eurosonga. Kladionice previđaju ulazak u finale i to sa sedmog mjesta u prvoj polufinalnoj večeri.

Umjetna inteligencija je procijenila da su šanse za pobjedu smanjene jer se radi o humorističnoj pjesmi na hrvatskom jeziku, a Eurosong je natjecanje na kojem se tradicionalno pjeva na engleskom jeziku. Problem nastaje u tome što se publika ne može dovoljno povezati s pjesmom na nepoznatom jeziku, a teže je i prenijeti humoristični element na drugi jezik i kulturu.

Također, umjetna inteligencija navodi da treba imati na umu da se na Eurosongu često pojavljuju različiti žanrovi i stilovi. Prema tome, drugačije i neobične pjesme mogu iznenaditi i privući pažnju publike i žirija. Uz sve navedeno dodaje da svakako postoji šansa da će Let3 proći u finale, ali prolazak pjesme ovisi o mnogim čimbenicima, prenosi antenazadar.hr.

 

Još vijesti