VoloCity taksi

Iduće godine se u Parizu održavaju Olimpijske igre, a Francuzi planiraju posjetiteljima omogućiti uslugu letećih taksija na električni pogon.

Riječ je o dron taksijima, a ako zaista budu implementirani u francusku prijestolnicu mogli bi označiti prvu veliku demonstraciju letjelice u stvarnom svijetu. Na pariškom sajmu zrakoplovstva sudjelovalo je nekoliko proizvođača zračnih taksija, a sve to u cilju dobivanja podrške industrije.

Jedna od tvrtki bila je njemački „Volocopter“ koji će najvjerojatnije pružiti uslugu taksija na letu tijekom održavanja Olimpijade. Međutim, situacija je takva da dosad nijedan proizvođač zračnih taksija nije dobio odobrenje vlada za pokretanje takve vrste usluge u Francuskoj, a „Volocopter“ se nada da će biti prvi.

Tvrtka mora provesti intenzivne testove letjelica u različitim vremenskim uvjetima i pripremiti tisuće stranica dokumentacije Europskoj agenciji za sigurnost zračnog prometa. Izvršni direktor spomenute tvrtke, Dirk Hoke, rekao je za Reuters agenciji da je svjestan kako neće biti lako dobiti to odobrenje, a planiraju provesti razne testove u Njemačkoj, prenosi green.hr.

 

Olimpijske igre u Parizu leteći taksi dron taksi Volocopter VoloCity Sigurnost zračnog prometa

Još vijesti