S.D. u Laganini

Instagram osuvremenio Reelse: Hoće li sada moći konkurirati TikToku?

Hoće li to biti dovoljno?

18. travnja 2023 13:30
Instagram osuvremenio Reelse

Instagram osuvremenio Reelse Foto: Ascannio/Shutterstock

Tvrtka Meta, pod čijim je vodstvom Instagram, odlučila je osuvremeniti način na koji će se uređivati i objavljivati njihovi kratki video formati poznati i kao Reelsi.
Uz redizajn načina objave, Meta je najavila i nekoliko dodataka koji će ovaj format učiniti lakše dostupnim i vidljivim svim korisnicima ove društvene mreže.

Što je u trendu?

Kako bi kreatori lakše doveli svoj video do veće količine popularnosti sada će moći pogledati koji zvukovi i „hashtagovi trenutno dominiraju ovom društvenom mrežom.

Uvid u trendove Uvid u trendove Foto: Meta/Screenshot

Taj dodatak ponuđen je u alatnoj traci, a korisnici će moći vidjeti koliko su puta drugi kreatori koristili baš te audio zapise i oznake te će ih moći koristiti i u svom videu ili ih spremiti za naknadno korištenje.

Uvid u gledanost

To nije jedina nova mogućnost koju Reelsi sada pružaju. Korisnici će moći vidjeti i dva nova podatka, a to su ukupno i prosječno vrijeme gledanja videa, što će olakšati uvid u broj pregled, dok izravno gledate svoje reelse.

Uvid u gledanost sadržaja Uvid u gledanost sadržaja Foto: Meta/Screenshot

Također su dodali i opciju pregleda načina na koji ovi uradci pridonose rastu profila.

Uređivanje

Na službenoj stranici tvrtke Meta, podijelili su i činjenicu da su s novim redizajnom pokušali olakšati i samo uređivanje na Instagramu, spajanjem video isječaka, zvuka, naljepnica i teksta na zajedničkom zaslonu za uređivanje.

Olakšano uređivanje Reelsa Olakšano uređivanje Reelsa Foto: Meta/Screenshot

Ovi dodaci dostupni su na svim iOS i Android uređajima.

Još vijesti