V.F. u Laganini

Instagram uveo novu opciju: Jako je slična Facebooku

Facebook statusi be like: „Lajk i ocijenim ti izgled 1-10“

9. veljače 2023 11:35
Instagram ikona na zaslonu

Instagram ikona na zaslonu Foto: Webster2703 via Pixabay

Vjerojatno se svi sjećamo onog davnog vremena kada je bilo popularno pisati statuse na Facebooku. Mnogi od nas, koji još uvijek imamo stare profile, smo obrisali te statuse jer su, blago rečeno, cringe. Oni kojih ih nisu obrisali vjerojatno hoće u bližoj budućnosti. Nema ništa gore nego kad netko od tvojih prijatelja iskopa neki tvoj status iz 2012. pa napiše komentar i onda to iskoči svim tvojim prijateljima na Facebooku.

Najmlađe generacije nemaju pojma kako je to, ali možda će uskoro saznati. Instagram je nedavno uveo opciju koja podsjeća na statuse na Facebooku, a radi se o Instagram Notes. Ondje korisnici mogu pisati tekst i stavljati emojije, ali samo do 60 znakova, kako piše Meta.

Na mreži ostaju 24 sata

Ocjenjivanje izgleda svojih pratitelja ipak neće biti moguće, kao što je to bilo na Facebooku. Možda i hoće, ali u nekoj prilagođenoj verziji.

Moći ćeš podijeliti svoja razmišljanja sa svojim pratiteljima koje i ti pratiš ili s bliskim prijateljima. „Statusi“ ostaju na mreži 24 sata, a možeš na njih i odgovoriti, ali to će biti vidljivo samo osobi koja je postavila status.

„Ljudima se sviđa lagan i jednostavan način dijeljenja onoga što im je na umu. Od traženja preporuka ili dijeljenja onoga što planirate raditi, Notes daje ležeran i spontan način za izražavanje i povezivanje s drugima“, priopćili su iz Mete.

Svoj Notes ćeš moći obrisati ili izmijeniti u bilo kojem trenutku, ali u njega se ne mogu umetnuti fotografije ni videi.

Anketa

Koristite li „Instagram Notes“?

Ukupno glasova:

Izvor: Meta

vezano Trofej sa Svjetskog nogometnog prvenstva Vijesti Nakon tri godine zasjala nova „najlajkanija“ objavu na Instagramu ikada – i to sa Svjetskog nogometnog prvenstva

vezano Ćevapi u lepinji Laganini Par iz Amerike probao balkansku hranu: Njihova reakcija postala viralna

Još vijesti