V.K. u Laganini

Je li pretjerala: cura prijavila dostavljača iz Srbije zbog jedne poruke – Internet podijeljen

Cijela regija posljednja dva dana raspravlja o porukama između dostavljača Wolta i djevojke.

11. kolovoza 2022 13:57
Je li pretjerala ili je on zasluženo dobio otkaz?

Je li pretjerala ili je on zasluženo dobio otkaz? Foto: Shutterstock by Prostock-studio

Određenim fotografijama, trendovima, plesovima, pa čak i samo screenovima poruka treba iznimno kratko vrijeme da postanu viralni.

Unazad dva dana cijela je regija komentirala situaciju u kojoj se pronašao jedan dostavljač Wolta iz Srbije.

vezano Kaže da mu je sada bolje Karijera Učitelj dao otkaz kako bi radio u trgovačkom lancu: 'Bolja je plaća i imam šanse napredovati'

Naime, nakon što je dostavio nekoj djevojci njenu narudžbu, poslao joj je SMS naredni dan s kratkom porukom. „Ej, kakva je hrana bila jučer? Wolt dostavljač“, napisao je u poruci. Djevojci ovakva poruka nijedobro „sjela“ pa je prijavila spomenutog dostavljača koji je zbog prekoračenja profesionalnog odnosa s klijenticom dobio otkaz.

vezano Radite li i vi slične izračune? Nakon predavanja Formula za peticu: Evo kako možete izračunati koliko dnevno morate učiti da položite ispit

„Ej, samo da ti se zahvalim. Jučer sam dobio otkaz na poslu zbog tebe. Ne mogu vjerovati da si se žalila Woltu jer sam ti se javio na najnormalniji način i poslao jednu poruku, niti sam bio vulgaran niti bilo šta. Svaka čast, ne znam kakvu ti imaš korist od toga, ali eto ja sad posao više nemam niti imam mjesečne prihode“, javio je naknadno dostavljač.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NS Ukrivo (@nsukrivo)


Internet – podijeljen?

Zbog viralnosti poruka nije dugo trebalo da svoje mišljenje kažu Tviteraši, Redditovci i korisnici Instagrama. „A likovi koji ne shvaćaju poantu zašto je ovo loše bi već digli zevoluciju da njima ovako uleti neki gay dostavljač“, piše netko u komentarima. „Haha, napokon da netko to kaže“, dodaje još netko na komentar koji je sakupio preko tisuću lajkova.

„Ma šta se on ima javljat o hrani, ne radi on za restoran pa da mora ići pitat kakva je hrana, a ni tad se nema što javljati. Pokupi, dostavi i šetaj. To je kao da Uber vozač dođe i kaže: 'Bok, nadam se da klima nije bila previsoko stavljena'“, komentira još netko.

vezano Toalet papir je sve lošije kvalitete... Laganini [FOTO] Evo dokaza?! Hrvati revoltirani: 'Listići toaletnog papira sve kraći i tanji, a cijene sve više'

„Nije on dobio otkaz zbog nje, nego zbog svog idiotskog ponašanja“, smatra još neki komentator.

A da vam se netko javi tako sestri i zna njenu adresu?

„Koliko mongoloida muških i ženskih u komentarima. Da objasnim za one koji ne shvaćaju: kad se zapošljavate u firmi koja skuplja osobne podatke klijenata potpisuješ ugovor o zaštiti osobnih podataka. To rade dostavljači, bankarski službenici, administracija, zdravstvo i svako kome zbog posla ostavljate svoju adresu i broj. Tako je i tad dostavljač dobio njen broj, ne da bi se upucavao i zloupotrijebio činjenicu da ima njenu adresu i broj, već da bi obavio svoj posao. I ne, zamislite, to nije isto što i IG story koji je javan ako ste otključani, ovo je privatni broj koji ste dali kompaniji Wolt, a ne Peri Periću. Zamislite da vas tako zovu agent iz banke, doktor, neko iz MUP-a, Pošte ili kome god to padne na pamet. I nije on dobio otkaz zbog nje, već jer je prekršio ugovor koji je potpisao sa kompanijom. I ima sreće što od Wolta nije popio i krivičnu jer je prekršio nekoliko članova Zakona o zaštiti osobnih podataka. Nema na čemu. Sad nastavite da budete glupi, i nadajte se da sutra neće neki manijak tako slati poruke vašoj kćeri ili sestri“, pojašnjava netko.

Neki misle da je djevojka pretjerano reagirala

„Radio sam kao dostavljač na biciklu i stvarno su mi vrata otvarale djevojke da pomisliš u sebi "au wow", ali nikada nisam pomišljao zloupotrijebiti broj, ime i prezime ili što god da bih to iskoristio poslije pa ma koliko moje namjere bile ili djelovale bezazleno. Žao mi je što je dečko ostao bez prihoda, ali što prije nauči šta je to profesionalnost - to bolje“, piše još netko.

vezano Studentica pokazala kako čisti sobu u zagrebačkom domu Laganini Studentica iz Zagreba pokazala kako čisti sobu: Tanjur pere kad sljedeći put zatreba, krpu za suđe stavlja na tenisice

S druge strane, neki ipak brane dostavljača tvrdeći da je bio kulturan i da je pokušao „pozvati djevojku van“ i da definitivno nije zaslužio otkaz zbog jedne poruke. „Slažem se da dečko nije trebao slati poruke djevojci nikako jer su to njeni privatni podaci i on je prekršio ugovor s poslodavcem. Nije bitno pristojno ili ne, ali vjerujem da djevojka nije trebala ovako reagirati i prijaviti ga“.

„A zašto se cure žale da im dečki ne prilaze stalno, a kada im se i jave, izgube posao. Svidjela mu se djevojka i on joj je poslao poruku. Podrška dečku!“, piše netko.

„U osnovnoj i srednjoj školi, ja mislim da brojeve naših simpatija nismo nabavljali uz njihou pismenu suglasnost“, brani netko ovakav pristup.

Obrnute uloge - što onda?

Isti Instagram profil koji je objavio screenove o kojima je pričao cijeli Internet, objavio je i novi screen, ovaj puta sa suprotnim scenarijem: u kojem se djevojka javi dečku.

vezano Učenje u domu: nemoguće ili ipak moguće? Laganini U urnebesnom videu pokazali kako se 'štreba' u studentskom domu: 'Zar se išta može ovako naučiti?'

Ćao, sinoć sam ti donijela dostavu pa mi je ostao tvoj broj. Bio si mi baš simpatičan, morala sam ti se javiti“, piše u poruci. Iako vjerodostojnost ove poruke nije potvrđena, komentatori su se raspisali i o ovakvoj situaciji. "Wow, što ćemo učiniti sada? Izvukli su van Reverse kartu iza UNO igre. Idem po kokice“, piše u opisu objavljene fotografije.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NS Ukrivo (@nsukrivo)


„Treba li opet reći?“, pita komentatorica. „Ma ona se hoće udati“, piše netko u šali. „Prijava kao i onom s Wolta“, piše još netko. „Vrlo je jednostavno, postupak je za osudu bez obzira tko ga čini“, piše još netko. Dio komentatora prozivao je djevojke da su navodno pisale da je situacija drugačija u ovakvom slučaju, a stoga i da se to ne mora prijaviti.

„Doslovno ne vidim niti jednu djevojku u komentarima koja bi rekla da je to sada u redu, ne dosađujte i ne izmišljajte da to govore cure. Cijela je poanta da su ovakvi slučajevi zloupotreba podataka“, dodaje komentatorica.

 

Još vijesti