V.F. u Laganini

Istraživanje pokazalo u kojim su godinama muškarci i žene najprivlačniji

Čini se da još nismo u svojim „najljepšim“ godinama.

6. travnja 2023 12:05
Rezultati su varirali prema državama.

Rezultati su varirali prema državama. Foto: AdinaVoicu via Pixabay

Standardi ljepote se stalno mijenjaju. Stvari koje su se nekada smatrale lijepima, danas se smatraju nepoželjnima. Međutim, mladost je uvijek „u modi“. Mladi se često smatraju najljepšima, a kad dođu u određene godine, ljudi se često pokušavaju „pomladiti“ kako bi se opet osjećali lijepima.

Moramo se složiti kako je većina trendova ljepote jednostavno nametnuta, a mi smo svi samo kolateralne žrtve kada smo nezadovoljni svojim izgledom jer se ne uklapamo u te kalupe.

Žene najprivlačnije u kasnim dvadesetima

Nedavna studija NordChema otkrila je u kojim godinama života žene misle da su lijepe, piše New Beauty. Vjerojatno ćeš pomisliti kako se radi o ranim dvadesetima koje se smatraju cvijetom mladosti. Međutim, to nije točno.

Nakon anketiranja više od 16.000 pojedinaca u osam različitih zemalja rezultati su otkrili da je ukupna prosječna dob u kojoj su žene najprivlačnije 28 godina. Nešto starija, prosječna dob u kojoj su sudionici muškarce smatrali najljepšima bila je 32 godine.

Rezultati su drukčiji u različitim državama

Ovo konkretno istraživanje intervjuiralo je sudionike iz Ujedinjenog Kraljevstva, SAD-a, Italije, Kanade, Francuske, Australije, Španjolske i Njemačke, i, iznenađujuće, prosječna dob za svaku pojedinu zemlju prilično je varirala od ukupnog prosjeka.

Na primjer, u Ujedinjenom Kraljevstvu, prosječna dob u kojoj se žene smatraju najljepšima bila je pet godina mlađa od prosjeka, 23, dok je dob muškaraca bila samo jednu godinu viša, 33. Za SAD, prosjek godina za muškarce i žene je nešto veći, tako je 31 godina najljepša dob za žene, a 34 za muškarce.

Čini se kako studenti još uvijek nisu dostigli svoje „najljepše“ godine života. Osim ako ti se studiranje odužilo...

Izvor: New Beauty

Još vijesti