V.K. u Laganini

Sve više muškaraca žali se na usamljenost: Tvrde da su djevojke 'podigle standarde'

Komunikacija među ljudima može pomoći spasiti ili uništiti vezu, a čini se da muškarci tek moraju naučiti komunicirati.

6. rujna 2022 14:51
Sami su jer ne znaju komunicirati - što su trebali naučiti kao djeca

Sami su jer ne znaju komunicirati - što su trebali naučiti kao djeca Foto: shutterstock by Sabphoto

Pronalaženje partnera u stvarnom životu, knjižnici, na predavanju ili u klubu postaje sve teže svakim danom, a nije ni puno bolja opcija na online sceni, gdje ljudi pokušavaju pronaći buduće partnere pomoću "dating" aplikacija.

No, kako studije sugeriraju, najteže je heteroseksualnim muškarcima, posebice preko aplikacija.

vezano Uvjet: mora imati sobu na Savi Laganini Student nije dobio dom pa traži curu da žive skupa: 'Nisam Hercegovac niti pijem kao Zagorac'

Prema pisanju časopisa Psychology Today, porast broja aplikacija za spojeve i njihov utjecaj na moderne veze također je doveo do porasta samaca, usamljenih muškaraca koji sve teže pronalaze priliku za spojeve, stoga ni ne čudi da sve više odraslih trenutno živi samačkim životom.

Više ih živi samačkim životom

Pew Research je u svom istraživanju provedenome 2019. godine otkrio da čak 38 posto odraslih muškaraca u dobi od 25 do 54 godine živi životom samca, u usporedbi s 29 posto njih koji su se tako izjasnili u istraživanju provedenome 90-ih godina.

vezano Svoje osjećaje otkrio joj je tek kad joj više nije predavao... Laganini Udaje se za 16 godina starijeg bivšeg profesora s fakulteta: 'Od početka mi se sviđao kao muškarac'

Uz spomenuto, muškarci će dugoročnije biti samci nego žene, a to znači da će više muškaraca pokušati pronaći nekoga na aplikacijama za spojeve nego žena.

Časopis Time izvještava da su više od 62 posto korisnika aplikacije za spojeve samo muškarci, što znači da imaju manji izbor za partnere od žena koje se priključuju aplikacijama. Osim toga, Time je već i 2013. objavio podatke o velikom nesrazmjeru muškaraca i žena na aplikacijama za spojeve, kada je 31 posto muškaraca koristilo aplikacije za spojeve, dok je samo 9 posto žena bilo aktivno na aplikacijama jer su "žene izbirljive kada koriste aplikacije za dejtanje".

vezano Pa ti varaj! Laganini Koja boginja: osvetila se za varanje na najoriginalan način, pa postala viralna

Žene imaju više standarde

No s druge strane, prema podacima s Tindera, žene u prosjeku provode više vremena na aplikaciji od muškaraca, dok muškarci imaju puno veću tendenciju "svajpati" ulijevo.

Osim toga, žene sve češće imaju više standarde kada su u pitanju ozbiljne veze od muškaraca. Prema spomenutom istraživanju objavljenome u Psychology Today, suvremene žene traže partnere u vezi koji imaju određene vještine koje nedostaju mnogim muškarcima, osobito kad je u pitanju komunikacija.

vezano Kraljica traži suučesnika za bušenje guma, prijatelja i nekoga s psihičkim problemima Laganini Tinder profil studentice psihologije iz Splita postao hit: 'Ako imaš psihičkih problema, to je plus'

Drugim riječima, žene su podigle standarde po pitanju komunikacijskih vještina s potencijalnim partnerima, dok većina muškaraca i tome i dalje ne pridaje previše pozornosti, pa se njihovim manjkom potrebne komunikacijske vještine dolazi do punog kruga: da su oni usamljeniji.

Istraživanje spominje i podatke da su muškarci generalno sretniji i zdraviji kada su u vezama, ali nedostatak emocionalnih vještina koje uče još kao djeca stavlja ih u ozbiljno nepovoljan položaj u današnjem svijetu romantičnog druženja i spojeva.

vezano Slika nije pronađena Laganini COVID-19 im je oduzeo seks: Studenti krive pandemiju za 'prisilni celibat'

Uz njih, i Hinge tvrdi da su njihovi uspješni algoritmi doveli do velike šanse da njihovi korisnici imaju uspješne prve spojeve s osobama s kojima se podudaraju u aplikaciji.

Kako tvrde u svojim izvješćima, 90 posto prvih sastanaka dogovoreno putem Hinge aplikacije završilo je uspješno, a čak je 72 posto njihovih ispitanika rekao da bi otišlo i na drugi spoj.

izvor: crafty.diply.com

Još vijesti