V.K. u Laganini

4 faze pisanja ispita poznate svakom studentu: 'Samo da nije prazan papir'

Ponekad je dovoljan jedan meme da točno i vjerno opiše kako se osjećamo.

22. travnja 2022 14:45
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Memeovi su sastavni dio svakodnevne komunikacije mladih, ali i sve šire populacije korisnika interneta. Osim toga što su duhoviti, često u samo u jednoj slici mogu pojasniti i istaknuti specifični osjećaj publike koju cilja.

Srećom, internet je preplavljen memeovima pa se mnogima možemo smijati čak i u teškim trenucima poput ispitnih rokova.

Pronašli smo kombinaciju četiri duhovita memea koji savršeno opisuju situaciju u kojoj se zasigurno pronašao svaki student barem jednom: kada pišeš ispit i ne možeš se sjetiti odgovora ili ga jednostavno ne znaš.

vezano Slika nije pronađena Laganini [FOTO] Krenuli su letjelica-memeovi: Yarun, mame šalju pakete, netko je prdnuo… Ovo su NAJBOLJI

Nervoza

Na početku ispita, svi smo nervozni i gledamo taj papir ispred sebe. Ima slova, ima pitanja, ima bijelina u koje pišemo odgovore. Brzim pregledom pokušavamo pronaći nešto na što znamo odgovor. "Počnite", daje profesor znak, a znojenje se pojačava.

Razmišljanje o ispitnim pitanjima i životu

Gledamo u pitanja, pitanja gledaju nas. Možda znamo odgovor na koje? Čitamo ih opet i opet, ne bismo li se sjetili kojeg odgovora, ili barem ideje, nečega sličnog. Tražimo ključne riječi koje znamo. Što me on traži? Vrijeme je za kopanje po mislima, po svemu što smo čuli, učili i vidjeli na ovom kolegiju, možda nekom povezanom od ranije…

U ovoj se fazi često postavljaju pitanja poput: "Zašto je ovo meni trebalo u životu?", "Živote, zašto nisam učio?", i slična.

vezano natpis na zidu kraj save Laganini U pandemiji 'procvali' memeovi i humor: Ovo su najbolje fore koje su nam pomogle da preživimo 'koronu'

Vrijeme je za suze

Nakon opsežnog pregledavanja pitanja, uviđanja da se odgovori neće magično pojaviti u našim mislima poput upaljene žaruljice, stvarnost nas konačno dočeka. Ovo je za pad, stoga, vrijeme je za suze. Tužni jer čak nema mjesta ni za "muljanje", morate se pomiriti s činjenicom da ste izašli na rok za koji ništa ne znate, pa vam on – propada i morate na sljedeći.

"Samo da nije prazno"

Tek je prošlo 15, 20 minuta od početka ispita. Nakon izmijenjenih 15 različitih emocija, dolazi vrijeme mira. Nakon jednog ili dva duboka udaha, odlučujete da vam rok ne propada: napisat ćete barem nešto, barem slično, samo da ne predate prazno. Tu se uključuje svo znanje tokom godina koje ste pokupili, naučili, čuli u prolazu… Pojašnjavate stvari koje slične pitanju, možda su i povezane, pa onda i pokoju ključnu riječ iz pitanja… Sad je vrijeme za spoj svega.

vezano Slika nije pronađena Laganini Muke po Zoomu i Meetu: 9 urnebesnih memeova koji nas podsjećaju na online predavanja 2020.

Predaja ispita

Na samom kraju, gledate u svoje "remek djelo" koje ćete predati profesoru. Iako ste svjesni da ste na ovom ispitu "pali", jer od točnih odgovora nemate nijedan, barem ste napisali nešto. Jer ipak, bitan je trud, zar ne?

Još vijesti