L.B. u Laganini

Kako bi 'ušparao koju kunu' student jede pseću hranu jednom na dan, svaki dan

Anonimni student postao je vijest u svijetu nakon što je priznao da jede preću hranu kako bi uštedio novac.

27. lipnja 2022 15:17
Neobičan dodatak prehrani izaziva gađenje, čuđenje, ali i upozorenja.

Neobičan dodatak prehrani izaziva gađenje, čuđenje, ali i upozorenja. Foto: Jiri Hera via Shutterstock

Nije tajna da se studenti moraju domišljati raznim trikovima kako bi razvukli poslovično tanak budžet za sve što im svakog dana treba: od stanarine, školarine, fotokopiranja, kave, hrane, prijevoza… Sve su to stavke za koje treba predvidjeti određenu svotu novca svakodnevno ili na mjesečnoj bazi.

I dok većina studenata radi studentske poslove kako bi zaradila dodatan novac, uz onaj kojim ih potpomažu roditelji, u skladu sa svojim mogućnostima, drugi pak štede na izlascima, odjeći pa čak i hrani.

Svaki dan pojede barem jednu porciju pseće hrane

Iako je na Redditu o svojoj neobičnoj prehrani "progovorio" prije nekoliko godina priznao, ova je priča nedavno postala viralna pa o njoj pišu mnogi strani mediji.

vezano Svi znamo da fast food nije najzdravija opcija... Nakon predavanja Hot dog i pizza vam skraćuju život, ali postoji i fast food koji ga produljuje

Kako pojašnjava anonimni student, počeo je redovito jesti hranu za kućne ljubimce kako bi uštedio novac, a ovu je "namirnicu" ubacio u svoju prehranu svaki dan, a nekad čak i više puta dnevno, piše Times Now.

"Počeo sam jesti pseću hranu kad me prijatelj izazvao da pokušam, i svidjelo mi se. Otad ju jedem barem jednom dnevno. Naglašavam da se radi o suhoj hrani, nikad nisam probao konzerve", napisao je student.

Dodaje da su cimeri bili šokirani kad su shvatili da su vreće pseće hrane u kući zapravo namijenjene njemu. "Kad me jedan prijatelj posjetio u mojoj sobi i ugledao vreće hrane za pse upitao me zašto ih imam. Rekao sam mu da je to za mene na što se šokirao", dodao je student kojemu se omilila hrana za ljubimce.

Jedva probavljivi sastojci

Bizarna prehrana studenta izazvala je mnoštvo komentara od kojih ga u nekima upozoravaju na potencijalne rizike konzumiranja ove hrane.

"Jeftina hrana za pse je prepuna sastojaka koji samo popunjavaju smjesu, a koji su jedva probavljivi. Ukratko, više ćeš kakati, a nećeš dobiti hranjive tvari koje očekuješ. Također ne podliježe istim pravilima pripreme i kontrole kao i hrana namijenjena ljudima. Često sadrži i dijelove životinja poput kokošjih kljunova, kostiju, perja i slično", upozorava ga jedan Redditovac.

vezano Kažu tete: Talijanski specijalitet Nakon predavanja Što to jedu studenti? Najgori ovotjedni obroci u menzama: 'Milaneze ili parizer sa špagetima?'

No, je li pseća hrana doista sigurna za ljudsku prehranu? Sudeći prema pisanju Healthlinea, kratkotrajno konzumiranje pseće hrane neće nam naškoditi.

Mala količina vjerojatno neće uzrokovati probleme

"Pseća hrana nije namijenjena ljudskoj prehrani i ne proizvodi se po jednakim standardima kao hrana za ljude, no mala količina vjerojatno neće uzrokovati veću zdravstvenu štetu", piše Healthline.

Dodaju da se pseća hrana najčešće izrađuje od kombinacije životinjskih nusproizvoda, soje, vitamina i minerala kako bi psima pružila uravnoteženu prehranu.

No, također može biti kontaminirana bakterijama koje u našem organizmu mogu stvoriti probavne teškoće.

izvor: timesnownews.com

Još vijesti