V.K. u Nakon predavanja

Student dizajna interijera otkriva: 'Zbog ovih detalja vaš će stan izgledati jeftino'

Student tvrdi da prostor neće izgledati jeftino ako pripazite na ovih par detalja.

20. travnja 2022 10:12
Luksuz je u detaljima.

Luksuz je u detaljima. Foto: shutterstock by Gaf_Lila

Uređenje interijera za većinu studenata ne predstavlja problem, posebice za one koji stanuju u studentskim domovima. Naime, kvadrata i novca uvijek je malo pa često odustanu od uređivanja.

vezano Slika nije pronađena Laganini [FOTO] Lude sedamdesete: Sa 9000 kuna jednosoban studentski stan pretvorila u retro oazu

S druge strane, oni koji unajmljuju stan također imaju "vezane ruke" po pitanju uređenja jer stanovi nisu u njihovom vlasništvu, već su u najmu, stoga sve što žele mijenjati, moraju dogovoriti s najmodavcima.

No, ipak postoji i nekoliko trikova kako s limitiranim studentskim budžetom, a i limitiranim mogućnostima, možemo prostor učiniti luksuznijim.

vezano Slika nije pronađena Vodič za brucoše [VIDEO] Strašno! Ovako izgledaju sobe na Harvardu, ali samo za BRUCOŠE: 'Opasno po zdravlje!'

Zbog kojih stvari životni prostor izgleda "jeftino"?

Krishnan, 20-godišnji student arhitekture i dizajna, na svojim društvenim mrežama često dijeli "trikove" kako da životni prostor ne izgleda jeftino, da odaje luksuzniji ili skuplji dojam i slično pa je zahvaljujući njima ubrzo postao interesantan širokoj publici.

Student je u nizu snimaka na TikToku otkrio uobičajene greške koje ljudi rade prilikom uređenja doma i životnog prostora zbog kojih im životni prostor izgleda "jeftino".

@interiorbykrish Things making your house look cheap ❌ #foryoupage #foryou #fyp #interiordesign #interiordesigner #homedecor #home #roomdecor ♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show

Naljepnice na zidu

Naljepnice na zidu bile su vrlo popularne jedno vrijeme, ali "Live, love, laugh" dekoracije trenutno su jedna od grešaka zbog kojih će vaš prostor izgledati "jeftinije" nego to što možda jest.

Vidljive žice

Žice koje vire iz uređaja izgledaju neuredno, a time i jeftino. Stoga, student savjetuje da se svi kablovi i žice sakriju, kako bi bi prostor izgledao "luksuzije".

Male slike

Umjetnost koju stavljamo na zid puno govori o našem ukusu, a kako bi on odavao profinjeniji dojam, student savjetuje izbjegavanje malenih slika. Umjesto toga, zidove treba ukrasiti umjetničkim djelima koja su nešto veća po ključu: bolje i jedna velika umjetnina, nego puno manjih i natiskanih.

Izgužvana posteljina

Najveći problem izgužvane posteljine mogu imati studenti u domu. Osim što izgleda neuredno, izgleda i jeftino, bez obzira na stvarnu cijenu.

Stoga, student savjetuje da svoju posteljinu izglačate. Osim toga, utisak profinjenosti ostavljaju jednobojni prekrivači, dok oni šareni ili s uzorkom ne ostavljaju dobar dojam na goste.

vezano Slika nije pronađena Laganini [VIDEO] Snimila sobu na najprestižnijem sveučilištu svijeta – svima za oko zapeo KREVET: Nije dovoljan za 'noćne aktivnosti'

Prekratki zastori na prozorima

Zastori nam primarno služe kako bi nas zaštitili od znatiželjnih pogleda ili samo od sunca. No, samo zato jer imaju "zaštitnu" funkciju, ne znači da ne bi trebali imati i onu estetsku.

Student u svojim video-isječcima naglašava kako je vrlo bitno odabrati odgovarajuću duljinu zastora, jer oni prekratki odaju dojam "jeftinog". Točnije, zavjese bi trebale dodirivati pod kako bi cijeli prostor izgledao vizualno prostraniji, a time i luksuzniji.

@interiorbykrish Things that make your house look expensive 💰 #foryoupage #foryou #fyp #interiordesign #interiordesigner #roomdecor #home #homedecor #homerenovation ♬ Streets X blood sweat tears - 🤨

Kako je student svojim savjetima postao viralan, ubrzo je izazvao i čak nekoliko bijesnih komentara svojim savjetima.

"Moja kuća je očigledno jeftina, ali je volimo, to je moje sretno mjesto i neću ništa mijenjati", napisao je netko. "Ok, ajde nam onda pokaži sad video svoje savršene kuće", kaže još netko. "Jeftino? Misliš, kuće koja nije dekorirana da se svidi drugima, već samo mnama koji živimo u njoj?", pišu korisnici TikToka.

Bez obzira na negativne komentare, student zbog svojih korisnih savjeta po videu sakupi oko 250 tisuća lajkova i preko 3 milijuna pogleda.

Još vijesti