P.S. u Laganini

Nakon 4 godine života u domu, Helena je majstorica slaganja ormara: Evo kako da u njih utrpate što više odjeće

Cure često bacaju ili prodaju odjeću koja im ne stane u minijaturni ormari unutar studentskih soba.

28. listopada 2022 14:38
Studentski ormar

Studentski ormar Foto: V.F./MojFaks

Opće je poznato da su studentski domovi ograničeni prostornim kapacitetom. To najteže pada djevojkama s obzirom na to da su ormari izrazito skromni, a svi dobro znamo koliko odjeće studentice nose sa sobom na faks.

Baš se na taj problem osvrnula jedna stanarka, članica Facebok grupe studenata sa Save, Studentski dom ''Stjepan Radić'' – ''Sava''. Problem joj predstavljaju premali ormari u petom paviljonu, pa je zatražila savjet od drugih, kako rasporediti odjeću da ti je stane više, a da po mogućnosti ne nastane kaos.

Od silnih komentara, od kojih se najčešće ponavljaju oni šaljivi, našao se i komentar studentice Helene koja je navela niz vrlo korisnih savjeta. Ne samo da je pomogla djevojci koja je tražila pomoć, nego zasigurno i mnogim drugim studenticama koje se bore s manjkom prostora u ormarima, ali i studentskim sobama općenito.

Studentski ormar Studentski ormar Foto: V.F./MojFaks

Helena definitivno ima iskustva za svaku temu koja je vezana uz studentske domove, s obzirom na to da je tamo provela čak četiri akademske godine i tri ljetna smještaja na Savi.

Savjeti korisni za sve studentice u domovima

U komentaru navodi da nije nikada boravila u starom paviljonu, ali da svejedno želi podijeliti sve trikove kojima se koristila dok je stanovala unutar SD-a Stjepan Radić.

„Prije svega, trebaju ti kukice za zakačit' preko ruba ormara i ulaznih vrata (ne ili, i jedno i drugo) i na njima se drže zimske jakne, trenirke, uglavnom, ono što zauzme puno mjesta u ormaru. Ja sam robu iz krive sezone i posteljinu i ručnike držala u ladici pod krevetom (ako ti stanu nabavi si kutije i pod krevetom drži dio toga)“, govori Helena.

Naprijed stavi stvari koje nosiš svaki dan

Što se tiče ormara, rekla je da su ormari duboki pa samim time može slagati odjeću u dva reda – iza je stavljala stvari koje joj nisu trebale na svakodnevnoj razini (poput pidžama i druge odjeće za spavanje), dok je u prednji red stavljala sve ono što je nosila svaki dan.

Donje rublje je nagurala u košarice koje je kupila u Offertissimi, a bitne je i debljina vješalica.

Koje vješalice kupiti?

„Što više robe okačiti na vješalice i zgurati što više vješalica na šipku u ormaru (i to kupovati tanke, metalne vješalice da zauzmu što manje mjesta)“, napisala je.

Studentski ormar Studentski ormar Foto: V.F./MojFaks

Uz sve navedene savjete, navela ih je još nekoliko: u ormare slažite samo odjeću, dok za sve drugo koristite police. Još savjetuje da je minimalizam najbitniji stoga je mudro odreći se stvari koje ne nosite.

Navela je i da su neki kupovali dodatni ormarić, iako ona nije.

Helenu smo kontaktirali i upitali je ima li još koji savjet koji bi podijelila s nama. Uza sve navedeno, Helena savjetuje da kofer, u kojemu donosite stvari, po mogućnosti ostavite kod frenda ili frendice koji živi u stanu, kako ti ne bi zauzimao mjesto koje možeš bolje iskoristiti.

vezano Studentski dom u Osijeku Akademska četvrt [VIDEO] Pohvalila novi luksuzni studentski dom u Osijeku: Neki mu ipak pronašli jednu manu

vezano Studentska soba u domu Vijesti Vijesti iz HEP-a: Evo kad će 'proraditi' radijatori u vašim studentskim sobama

Još vijesti