M. P. u Laganini

Kako prepoznati da u društvu imate psihopata? Ovo su neki od znakova koji upućuju na to

Njihovi razgovori se većinom svode na hranu, novac ili seks.

7. lipnja 2023 13:46
Psihopatske osobnosti

Psihopatske osobnosti Foto: Andrey_Popov/Shutterstock

Riječ „psihopat“ se često spominje u svakodnevnoj komunikaciji, ali u brojnim slučajevima je ta riječ netočno upotrijebljena. Mnogi ne prepoznaju znakove koje se mogu povezati s psihopatskim sklonostima, a određene vrste osobnosti često upućuju na psihopatiju.

Neke od osobnosti koje mogu biti psihopatske su: antisocijalno ponašanje, varljiva priroda, sklonost manipuliranju i nedostatak grižnje savjesti. Međutim, postoje i oni znakovi koji nisu toliko česti, a isto se mogu povezati za psihopate.

Njihovi razgovori se većinom svode na hranu, novac ili seks. Iako mnogi ljudi razgovaraju o tim temama, psihopati to „dižu na višu razinu“. To su potvrdila i istraživanja sa Sveučilišta Cornell gdje su uspoređivali podatke ubojica i psihopatskih ubojica.

Također, psihopati često koriste brze pokrete rukama gore - dolje, a to čine u cilju da istaknu dijelove svoje rečenice. Povezuje ih se i s neuobičajenim navikama spavanja, istraživanja su pokazala da su skloni ostajanju budnim do ranih sati.

Pored svega, imaju i ograničene pokrete glave, a istraživači su to testirali na više od 500 zatvorenika. Utvrđeno je da je dugotrajno antisocijalno ponašanje povezano s pokretima glave, a kod psihopata se radilo u krutijim pokretima, stoji na klik.hr.

Još vijesti