M. P. u Laganini

Ideje za prvoaprilske šale: Osveti se frendu koji te prošle godine dobro zeznuo

Ovaj dan prihvaćen je u većini europskih kultura.

1. travnja 2023 09:26
Šaljivi prvi april

Šaljivi prvi april Foto: Gustavo Frazao/Shutterstock

Prvi april je dan rezerviran za šale, a već stoljećima je poznat kao jedan od najveselijih dana u godini. Po starom običaju, svake godine prvog travnja ljudi jedni drugima podvaljuju i izmišljaju razne stvari kako bi se međusobno prevarili, a na kraju i dobro nasmijali.

Prihvaćen je u većini europskih kultura, a psiholozi imaju pozitivan stav o ovom danu jer zbijanje šala može biti dobro za zdravlje i protiv stresa. Postoji nekoliko teorija kako je nastao ovaj dan, ali nije točno definirano.

Jedna od teorija poseže davno u prošlost kada je 1. travnja šesnaestogodišnja djevojka nepoznatog imena pozvala na tajni spoj kralja Francuske, Henrika IV. koji je bio sklon mlađim ženama. Kada se pojavio u dogovoreno vrijeme na dogovorenom mjestu, umjesto mlade djevojke, dočekala ga je supruga Marija de’ Medici, stoji na icv.hr.

Svi smo se barem jednom našalili na 1. travnja   ̶  bilo da smo nekom priredili iznenađenje ili su pak nas zeznuli. U slučaju da su vas prošle godine frend/ica dobro zeznuli, savjetujemo ti da se ove godine bolje pripremiš i smisliš im šaljivu osvetu, a mi ti donosimo nekoliko prijedloga, prenosi Reader's Digest.

Omotajte prokulicu u ukrasni papir Omotajte prokulicu u ukrasni papir Foto: Africa Studio/Shutterstock

Šalica razgovora 

Zamijeni šećer i sol prije nego što tvoja meta odluči pošećeriti svoju kavu, a prijatelj/ica će se sigurno nakon prvog gutljaja neugodno iznenaditi. U znak isprike naruči novu kavu, a nakon toga vjerujemo da ćete se zajedno dobro nasmijati.

Ljepljivi miš

Blokirajte prijatelju miš za računalo komadom trake, a zatim ga nagovorite na zajedničko igranje računalnih igara. Prijatelj će se začuditi i pomisliti da je miš pokvaren, a u trenutku kada pokuša zamijeniti bateriju, shvatit će u čemu je riječ.

Odgovor

Ukoliko niste u mogućnosti vidjeti se s prijateljicom, preuzmite gif s tri točkice i pošaljite ga kao poruku, a nakon toga ju pustite da čeka vašu “kilometarsku“ poruku. Prijateljica će nakon nekoliko minuta vjerojatno pitati kakva drama je u pitanju i što to toliko dugo tipkate.

Ime

Zamijenite svoje ime u njegovom imeniku s imenom njegove mame, a prijatelj će se vjerujemo začuditi kad mu “mama“ krene slati neuobičajene poruke.

Još vijesti