S.D. u Laganini

Kineski tradicionalni čaj koji će vam ubrzati rast kose i noktiju te izjednačiti ten

Ovaj čaj od pomela spas je za sve koji imaju „problematičnu kožu“.

10. veljače 2023 14:54
Čaj od pomela u kineskoj se kulturi smatra ljekovitim

Čaj od pomela u kineskoj se kulturi smatra ljekovitim Foto: Ngô Trọng An/Pexels


S obzirom na to da sam se od početka godine zainteresirala za zdraviji način življenja, kako fizički tako i psihički, nedavno sam se počela više brinuti o tome što jedem, pijem i kako se prema svom tijelu ponašam te sam razvila interes prema kineskoj i korejskoj kulturi. Što je očito priemjetio i moj TikTok koji mi zadnjih dva mjeseca neprestano nudi razne „ljekovite čajeve i sokove“.

Iz tog razloga mi je na FYP došao i video koji me istinski zaintrigirao. Čaj od samo tri sastojka koji će mi navodno očistiti kožu, ubrzati rast kose i noktiju te pomoći mom metabolizmu.

S obzirom na to da mi je hladnjak pun svakojakih pripravaka koje sam vidjela na TikToku, naravno da sam i ovaj morala probati.

Glavni sastojak ovog čaja je voćka crvenog pomela koja se u kineskoj i korejskoj kulturi smatra prirodnim lijekom za probavne smetnje, zatvor, respiratorne probleme, suhu kožu i menstrualne bolove. Također se vjeruje da pomelo ima svojstva jačanja imuniteta, a ponekad se koristi i za liječenje prehlade i gripe.

@alicecsun If you need this for yourself or thinking of gifting it as a DIY holiday gift, this is a perfect addition to any winter diet 🍵 FULL RECIPE AT LINK IN BIO 🍊 In traditional Chinese medicine, pomelo is considered to have a number of potential health benefits. It is thought to be a natural remedy for a variety of ailments, including indigestion, constipation, respiratory problems, and dull skin. ✨ Because pomelos are also in season during the winter, this 3 ingredient tea is the perfect way to celebrate the fruit at its seasonal best. 🍊 #chinesemedicine #herbalmedicine #herbaltea #holidaytreats #glowingskin ♬ Luna, amore e no - Piero Piccioni

Kako bi napravili ovaj čaj, prvo morate oguliti crveni pomelo i skinuti „kožu“ pomela s njegovog „mesa“. Sa strane stavite kuhati vodu, a za to vrijeme tanko nasjeckajtevžuti dio kože (pripazite da vam ne ostaje bijeli dio pomela jer će to čaj učiniti puno gorčim) te nakidajte meso pomela na manje dijelove. Kožu pomela trebate prokuhati tri puta po 15 minuta, a nakon toga možete dodati ostatak sastojaka te ih kuhati oko sat vremena. Čaj ostavite preko noći u hladnjaku (tako može stajati i do 2 tjedna) i idući dan ga skuhajte u malo vruće vode i meda po želji.

Čaj pijem već dva tjedna i na svojoj koži, kosi, noktima i raspoloženju vidim pozitivan učinak. Nokti su mi snažniji,a ten mi izgleda izjednačenije nego prije. S obzirom da imam mješovitu kožu, ovaj čaj se pokazao kao odličan dodatak mojoj dnevnoj rutini.

Pomelo se ne preporučuje osobama koje imaju problema s bubrezima i jetrom, a s obzirom na to da snižava krvni tlak treba biti pažljiv pri konzumiranju istog. Prije nego što se i sami uputite u beskonačnu TikTok video petlju ljekovitih napitaka, proučite što je pogodno za vas i vaše tijelo te se dobro raspitajte o tome što vam može naškoditi. Ako je nešto prirodno ne znači da će nam nužno činiti dobro tijelu.

Još vijesti