V.K. u Laganini

Ovo je najgori noćni klub u Europi, posjećuju ga uglavnom studenti: 'Toliko je loš da je dobar'

Lokalni studenti smatraju da je patrijanje u ovom klubu dio "obreda prijelaza" u drugi dio života.

5. rujna 2022 12:20
Iako govore da je grozan, studenti se ipak vraćaju u Klute

Iako govore da je grozan, studenti se ipak vraćaju u Klute Foto: screenshot via Facebook@Klute Durham

Odlazak u barove i noćne klubove s ekipom dio je socijalizacije koju većima studenata bira kao ispušni ventil nakon predavanja i ispita. Izlasci s ekipom bitan su dio studentskog života, a nije rijetkost ni da se večernji izlazak protegne do ranih jutarnjih sati.

vezano Slika nije pronađena Laganini [FOTO] Neprežaljeno SIDRO! 2 godine nakon 'pada' kultnog brodića, studenti mu odali počast: 'We ride together, we die together'

U konstantnoj potrazi za dobrom zabavom, studenti otkrivaju svakojake klubove i barove u gradu u kojem izlaze, pa se mogu susresti i s nekim bezveznim prostorima, pa do onih koji izgledaju sumnjivo čak i na samom ulazu.

Kako piše LadBible, najgori noćni klub u Europi nalazi se u Ujedinjenom Kraljevstvu i glavna publika su – studenti koji studiraju na Sveučilištu u Durhamu.

Za one željne noćnog života, noćni klub "Klute" u Durhamu, proglašen je najgorim klubom u Europi, a neki posjetitelji tvrde da ta titula čak nije dovoljna – nego da je to najgori klub na svijetu.

Tamo je navodno toliko loše da lokalni studenti govore da je partijanje u Kluteu postao svojevrsni "obred prijelaza" za sve studente tog sveučilišta.

Sva pića po 10-ak kuna

Domaći studenti imaju "studentsku srijedu", a u Ujedinjenom Kraljevstvu slavi se "studentski utorak". Klute tada ima posebnu ponudu samo za studente. "Quids in Every Tuesday", naziv je njihove verzije studentske srijede gdje se studentima nude pića za samo jednu funtu, čitavu noć.

vezano Oglas za 'umjetno punjenje' noćnog kluba u Hrvatskoj zapalio društvene mreže Karijera Oglas za studentski posao zgrozio regiju: 'Obavezne minice i šminka, 7 dana tjedno, satnica 40 kuna, morate i fotkati…'

Iako je Durham poznat po svom sveučilištu i znamenitostima poput katedrale i dvorca iz 11. stoljeća, Durham je poznat i po najgorem klubu u Europi. Koliko je loš govori i činjenica da je ovaj noćni klub zauzeo prvo mjesto i u Urbanom rječniku (Urban Dictionery) – riječ Klute deffinirana je kao "najmanja, najznojnija rupa koju sam ikada imao nezadovoljstvo posjetiti", piše LadBible.

Osim toga, u opisu postoji i posebna sekcija "samo za studente" u kojoj piše da je glazba grozna, studenti uvijek iznimno pijani, a sa zidova čak kapa znoj.

"Išla sam na Sveučilište u Durhamu pa je izlazak u Klute svojevrstan obred prijelaza. Bila sam tamo prve večeri na orijentacijskom tjednu za brucoše i rekla sam da se više nikada neću vratiti", kaže Alabama Jackson za LadBible i dodaje da se ipak vraćala u klub kada je "bila prepijana da shvati da je to bila pogreška".

vezano Kada smo prestari za klub? Laganini 30-godišnjake nazvao 'matorcima' koji više ne bi trebali ići u klubove! Stariji uzvratili udarac: 'Vi cuclate 2 pića do jutra'

Kako dodaje, čula je za opis kluba da je najgori, a to je shvatila čekajući u redu za ulaz.

"Čim sam ušla, shvatila sam da to doista i jest nagori u Europi, ako ne i najgori noćni klub na svijetu", rekla je. "Apsolutno opravdava naslov. Tamo je doista odvratno, ali to me nije spriječilo da se vratim", prisjeća se i pojašnjava da je njihov opis najgoreg u potpunosti točan. "Pod je jednom bio toliko ljepljiv da mi se potplat lijeve cipele u potpunosti otkinuo", prisjeća se.

"Toliko je loše da je bilo dobro"

Unatoč uređenju interijera u stilu tamnice, neizdrživo lošoj glazbi i odvratnim zahodima, Jackson kaže da je u Kluteu stvorila neka sjećanja koja će pamtiti do kraja života.

"Iskreno govoreći, tamo sam provela neke od najboljih noći u svome životu. Bilo je toliko loše da je bilo dobro", dodaje. "Da sam bila dovoljno pijana, sigurno bih se ponovno vratila. Jako je zabavno ako ste s grupom ljudi koji imaju zajedničko razumijevanje da će noć završiti istinski i krajnje tragično", dodala je Alabama.

vezano Slika nije pronađena Vodič za brucoše Užas u noćnim klubovima! Studentice omamljuju injekcijama: Brucošica progovorila o stravičnom iskustvu

Nakon što je u nekoliko stranih medija izašla vijest kako je ovo najgori noćni klub u Europi, i sam je Klute odgovorio na ovakve anti- komplimente.

Naime, Klute je odlučio nasmijati se svojoj tituli pa su tako podijelili i naslovnicu jednog britanskog medija koji ih spominje sa opisom: "Mi smo za igru ako ste vi".

izvor: ladbible.com

Još vijesti